• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Yeni Asır Gazetesi'nin Gecesinde EGE'nin YİİT'lerine ödül yağdı
Yeni Asır Gazetesi'nin Gecesinde EGE'nin YİİT'lerine ödül yağdı31 Ocak 2022 Pazartesi

 

Yılın Ticaret Borsası: Manisa Ticaret Borsası

Türkiye'nin üç asıra tanıklık eden tek gazetesi Yeni Asır tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Ege Yatırım-İhracat-İnovasyon-Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni’nde sektörünün öncü isimleri ödüllendirildi.

SWİSSOTEL Büyük Efes’te düzenlenen törende İNOVASYON ÇALIŞMALARI İLE BÖLGESİNE VERDİĞİ KATKIDA BİR ADIM ÖNE ÇIKAN KURUM ÖDÜLÜ’nü Manisa Ticaret Borsası aldı. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’a ödülünü ünlü TV Program Yapımcısı Ayhan Sicimoğlu takdim etti.

 

Türk basın tarihinde yeniliklerin öncüsü olan ve üç asıra tanıklık eden Yeni Asır Gazetesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Ege Yatırım İhracat İnovasyon Teknoloji (EGE YİİT) Ödül Töreni'nde sektöründe başarılı iş insanları, şirket ve kurum-kuruluşları ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Yeni Asır'ın marka değeri Ege Bölgesi ve kentle özdeşleşmiştir. Yeni Asır gibi yüzyılları aşan bir marka değerine sahip olmak bir şehir için de çok önemli bir şey. Şehir kültürü olduğunun bir göstergesi" diye konuştu.

Geceye Turkuvaz Medya Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Turkuvaz Yazılı Medya Reklam Genel Müdürü Yasemin Gebeş ve Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir ile birlikte İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, MHP İzmir eski Milletvekili Murat Koç, İzmir İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şükrü Barış Kocagöz, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Arkas Holding CEO'su Önder Türkkanı, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (EİB) Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ile Ayhan Sicimoğlu başta olmak üzere birçok seçkin davetli katıldı.

YENİLİKLERİN ÖNCÜSÜ

Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ercan Demir, "Çağımızda haberleşme ne kadar hızlansa da yeni medya ve sosyal medya mecralarında doğru bilgiye ulaşmak bir o kadar da zordur. İşte tam bu noktada geleneksel medyanın önemi ortaya çıkıyor. Güvenilir ve doğru bilgiye giden meşakkatli yolda 127 yıldır ilkelerinden sapmadan yayın hayatını sürdüren Yeni Asır gibi köklü gazeteler varlıklarını sürdürmeye gelecekte de devam edecektir. Korona virüsün dünyayı kasıp kavurduğu süreçte gösterdikleri başarılı çalışmalarla ülkemize ve bölgemize enerji, teknoloji, gıda, tarım sağlık, sanat, spor, belediyecilik ve sosyal sorumluluk alanında damga vuran şirketlerimizi, odalarımızı, kulüplerimizi ve belediyelerimizi Yeni Asır Gazetesi olarak ödüllendirmek istedik. Ege YİİT Ödülleri'ni hak eden başarılı şirket, kurum-kuruluş, oda-borsa, spor kulübü ve belediyelerimizi tebrik ederim" diye konuştu.

"YENİ ASIR'IN YÜZYILI AŞAN MARKA DEĞERİ EGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Ege YİİT Ödül Töreni'nin bu yıl ikincisinin düzenlendiğine dikkat çeken Vali Köşger, "İlki 2019 yılında başlamış bu ödül töreninde sektöründe başarılı olmuş her biri kendi alanında ülkemizi daha iyi noktaya taşımakta gayret sarf eden işadamlarımıza ve kurumlara ödül vermek için bugün toplanmış bulunuyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda Ege’nin yüzyılı aşan marka değeri Yeni Asır Gazetemizin tertip ettiği bir gece bu.

Aslında Yeni Asır gibi yüzyılları aşan bir marka değerine sahip olmak bir şehir için çok önemli bir şey. Şehirde kültürün olduğunun bir göstergesidir. Yani yüzyılları aşan müesseselere sahip olan şehirler, hakikaten diğer şehirlere göre mesafe aldığının göstergesidir. Yeni Asır'ın marka değeri Ege ile özdeşleşmiş, İzmir'e de oldukça güzel katkısı olmuş bir markadır. Törenin İsmi 'Ege YİİT'. Ancak araya bir 'G' lazım. Dolayısıyla bu harfi de bir dahaki ödül töreninde 'Gastronomi' ya da 'Gıda' olarak, sizin deyiminizle redakte etmekte fayda var. Araya eklenirse bu ödülleri alanların Ege'nin Yiğit'leri olduğu anlaşılsın” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan törenle Ege’de Yatırım-İhracat-İnovasyon ve Teknoloji alanında öne çıkan kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi.

Uçak Kardeşler, 'Yaş, Meyve ve Sebze Sektörü İhracat Ödülü'nün sahibi alırken, Nazlı Doğal Kaynak Suyu, 'İçecek Sektörü Başarı Ödülü'nün sahibi oldu. Türkiye Diyanet Vakfı bünyesinde yer alan 29 Mayıs Okulları, 'Eğitim Sektörü Başarı Ödülü'nün sahibi oldu. İzmir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise, 'Hayvancılık Sektörü Katma Değer Ödülü'nün sahibi oldu. Star Yağcılar, 'Treyler ve Araçüstü Ekipmanları Sektörü Yatırım Ödülü'nün sahibi ödülünü kazanırken Buharkent Belediyesi, 'Bölgesine Sağladığı Değer ve Yatırım Ödülü'nün sahibi oldu. İNOVASYON ÇALIŞMALARI İLE BÖLGESİNE VERDİĞİ KATKIDA BİR ADIM ÖNE ÇIKAN KURUM ÖDÜLÜ’nü Manisa Ticaret Borsası aldı. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’a ödülünü ünlü TV Program Yapımcısı Ayhan Sicimoğlu’nun ellerinden aldı.

BU GURUR HEPİMİZİN

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye'nin sesi olan Yeni Asır'dan ödül almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Kurum ve kuruluşların en başarılı olanlarının ödüllendirilmesi onure edilmesi çok güzel. Bu anlamlı akşamda bizi de ödüle uygun gören Yani Asır'a teşekkür ediyoruz" dedi.

Başkan Özkasap şöyle konuştu: “Bu ödül üyelerimizin başarısıdır. Manisa Ticaret Borsamız olarak bölgemizde sürekli yeniliklerle- teknolojiyi de takip ederek projeler üretiyor ve çalışıyoruz. Çağın gereklerini yerine getirerek plan ve programlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Ben böyle bir geceyi tertipleyen, Manisa Ticaret Borsamızı inavasyon çalışmalarımızla bölgesinde öne çıkan kurum olarak belirleyen ve Yılın Ticaret Borsası ödülünü layık gören Yeni Asır Gazetemize teşekkür ediyorum. Bu gurur tüm Manisa’nındır, bu gurur üyelerimizindir. Bu ödülü tüm Manisalılar adına alıyorum” diye konuştu.