• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA İÇİN HAZIRLANAN 39 PROJE
MANİSA İÇİN HAZIRLANAN 39 PROJE17 Mart 2014 Pazartesi
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, tamamlanmış pek çok tesisin açılışı ve hazırlanan yeni projelerin yerinde incelenmesi için geldiği Manisa’da Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Manisa Valiliği ile bir araya geldi.
 
Anemon Otel’de, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekilleri, Meslek Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ilk programın ardından Manisa Valiliği Brifing Salonu'na geçerek Manisa’da temeli atılacak 26 tesis ve Manisa için hazırlanan 39 projeyi tanıtan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu ayrıca şunları belirtti:
 
“-Toplamda 163 milyon lira maliyeti var. 5 tane gölet, 4 dere ıslahı olmak üzere 5 tesis açılacak. Temel atılacak tesis sayısı 21 ve yıllardan beri hasretle beklenen Ahmetli Kelebek Barajı da bunlardan birisi olacak. Akhisar Gördes sulaması ile 19 bin 620 dekar tarım arazisinin toprakları sulanacak. Gördes Barajını inşa etmiştik. Yaklaşık 100 bin dekar gibi bir alanı sulayacak muazzam bir tesis. Sadece bunun maliyeti 83 milyon 500 bin lira. Gördes’de Güneşli Sulaması var. Gördes’de Güneşli Barajı’ndan alınacak suyla 11 bin 400 dekar arazi sulanacak. İhalesi yapıldı ve temeli atılacak. Bunun da maliyeti 12 milyon liradır. Bunların tamamı kapalı sistem. İster damlama ister yağmurlama yapsın. Dere ıslahları da var. 3 dere ıslahı yapacağız. Eli boş gelmek doğru değil. 371 milyon liralık 39 müjdeyle geldik. Bunların hepsi yatırım programında var parası hazır. Bir kısmını ihale edip inşaata başlayacağız. 2014-2015'te yatırıma devam edeceğiz. Son 10 yılda Orman Teşkilatı o kadar çok çalışıyor ki 3 milyar adet fidanı toprakla buluşturdu. Yılda 470 milyon fidan ürettik. Proje getiren tüm Belediyelere fidan verdik. Arkadaşlara bal ormanları kurulması talimatı verdik. 2007 yılında yeni bakan olduğumda arıcılar yanıma geldi orman teşkilatının kendilerini ormana almadığını söyledi. Buna kızdım ve 16 sayfalık genelge hazırladım. Bal ormanları kurulacak. Organik ortamda bal ormanı kurulacak dedik. Türkiye bal üretiminde 6. sıradan 2. sıraya yükseldi. Dünya Bal Kongresi 2017'de Türkiye'de yapılacak. 200 dekar alanda bal ormanı kurulacak”
 
Bakan Eroğlu’nun Manisa Programına katılan, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise kurulan temaslarda Bakan Eroğlu’na; “Manisa’nın su, orman ve tarımsal kaynaklarının daha da zenginleştirilmesine yönelik oluşturulan tesis ve projelerin, Manisa Ekonomisi, Tarımsal Çeşitlilik ve Manisa’daki ekolojik yapının korunması için taşıdığı öneme ek olarak,  “Orman ve Su İşleri Bakanlığı öncülüğünde başlatılan Gediz Eylem Planının hassasiyetle devam ettirilmesinin hayati önemi” ve “Ertelenen yeraltı kuyularına sayaç takılması uygulamasının sanayi ve sulama amaçlı olarak yeniden değerlendirilerek daha net bir şekilde kamuoyuna duyurulması” hususlarındaki görüşleri aktardı.