• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
"6. ULUSAL PAMUK ZİRVESİ" HATAY'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ!
19 Şubat 2022 Cumartesi

 

 
Manisa Ticaret Borsası’nın da Kuruluşundan itibaren Üyesi olduğu Ulusal Pamuk Konseyi’nin, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliği ile düzenlediği Ulusal Pamuk Zirvelerinin 6.’sı “Pamuk Sektöründe Sürdürülebilirlik” ana temasıyla Hatay’da gerçekleştirildi.
 
Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel ve Bitkisel Üretim Genel Müdürü Dr. Mehmet Hasdemir’in de katıldığı 6. Ulusal Pamuk Zirvesi’nde;
 
Pamuk üretimi, pamuk üretimine dayalı imalat ve ticarette Küresel durum, üretim ve tüketim hacimlerindeki gelişmeler ve beklentiler ile karşılaştırmalı olarak Türkiye Pamukçuluğu’nun güncel durumu, Sürdürülebilirlik temelinde tohumdan hazır giyime katma değer zincirinde yer alan Tüm Paydaşların tespitleri, sorun ve çözüm önerileri ele alındı.
 
 
 
“Pamuk Üretiminde Sürdürülebilirlik” ve “Tekstil’de Pamuk ve Sürdürülebilirlik” başlıkları altındaki 2 Teknik Oturumda gerçekleştirilen Zirve’de, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sektörün Ülke Ekonomisine katkısına yönelik Zirai, Teknik ve Destek Mekanizmalarına ilişkin çalışmaları sunumlar halinde Katılımcılara aktarılırken, Türkiye’nin dört bir yanından Zirve’ye katılan Sektör Paydaşları tarafından da üretim maliyetleri, verilen desteklerin ihtiyaçları karşılama oranı, verim ve kaliteyi etkileyen faktörler, başta su ve toprak olmak üzere üretim kaynaklarının korunması gibi pek çok husustaki tespit, görüş ve çözüm önerileri de birinci elden Bakanlık Yetkililerine aktarılmış oldu.
 
 
Manisa Ticaret Borsası’nın katılım organizasyonunda, Sektörde aktif olarak faaliyet yürüten Manisa Ticaret Borsası Üyesi İşletmeleri ve Sektörün Manisa’nın Tarıma Dayalı Ekonomisindeki güncel durumu ve önemini temsilen Zirve’ye katılan, Manisa Ticaret Borsası Meclis Katip Üyesi Rıza Güner, Geçmiş Dönem Meclis Başkanlarından Ahmet Erken, Erken Tarım Tekstil San. ve Tic. Ltd. Şti.’ni Temsilen Can Erken, Erdoğdular Tarım Ürünleri Pamuk Çırçır Ltd. Şti.’ni Temsilen Doğan Erdoğdu ve Sektörde faaliyetlerini sürdüren Atınç Günbay'dan oluşan Manisa Ticaret Borsası Sektörel Heyeti de; Zirve süresince istişarelerde bulunarak, görüş ve önerilerini Bakanlık Yetkililerine, Paydaş Kuruluşlara ve diğer Katılımcılara aktardılar.  
 
 
 
 
 
Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık’ın, kapanış konuşmasında oldukça verimli geçtiğini belirttiği Zirve’nin Sonuç Bildirgesi ise ilerleyen günlerde yayınlanacak.