• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
BAKAN IŞIK, MANİSALI SANAYİCİLERLE BULUŞTU!
BAKAN IŞIK, MANİSALI SANAYİCİLERLE BULUŞTU!17 Mart 2014 Pazartesi
İki günlük bir programla Manisa’ya gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisalı İşadamlarıyla buluştu.
 
Manisa Anemon Otel’de gerçekleşen buluşmada Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber ve Muzaffer Yurttaş, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sait Türek, Manisalı Sanayiciler ve Firma Temsilcileri bir araya geldiler.
 
Manisa Ticaret Borsası’na bağlı Tarıma Dayalı Sanayicileri temsilen Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Meclis Başkanı Ergun Türek’in de katıldığı toplantıda;  
 
Markalaşma, ar-ge ve inovasyona dikkat çeken Bakan Işık: “-Bugün dünya dijital çağın içinde. Türkiye’nin bunu ıskalama şansı yok. Gelin bu treni kaçırmayalım. Türkiye’nin artık kendi markalarını üretmeye ihtiyacı var. Fatih projesindeki tabletlerde kendi markamızı oluşturduk. Bu firmalardan bir tanesi de Manisalı bir firmadır. Bu firmalar bugün dünyaya tablet satar hale geldi. Her türlü alımda yerli üretimi destekliyoruz. İthal bir ürünün fiyatından yüzde 15 daha fazla olsa bile yerli üretim malı almak zorunda olduğumuz bir torba kanun var. Bu çok yerinde çünkü üretimi ve üreticiyi destekliyoruz. Yine şirketlerin iş bitirme belgelerini Bakanlık olarak biz hemen veriyoruz. Üreticinin önünü açıyoruz. Arge ve inovasyonu desteklemek için de geliştirilen markalarda Kurumlar Vergisinin yüzde 50’sini almıyoruz” dedi.
 
Bakan Işık konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı.