TÜRİB ELÜS Piyasası Eğitim Programları
TÜRİB ELÜS Piyasası Eğitim Programları15 Mart 2022 Salı

Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın Pandemi sürecinde aldığı önleyici tedbirler kapsamında, 2021 Yılında olduğu gibi 2022 Yılı Eğitimleri’nin de ağırlıklı olarak çevrim içi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ve Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) Piyasası Eğitimleri çevrim içi ve ücretsiz olarak verilecektir. Eğitimlerin sonunda sertifika verilmeyecek, tüm eğitimler Zoom üzerinden gerçekleştirilecek ve "TÜRİB Youtube Hesabı" üzerinden canlı olarak yayımlanacaktır.

2022 Yılı Eğitimleri Mart ayından itibaren her ayın 3. Çarşambası Saat 14.00-15.30 arasında gerçekleştirilecektir (16.03.2022, 20.04.2022, 18.05.2022, 15.06.2022, 20.07.2022, 17.08.2022, 21.09.2022, 19.10.2022, 16.11.2022, 21.12.2022).

Kimler Katılabilir?

Bu eğitimlere, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’na kayıtlı Yatırımcılar, ELÜS Takas ve Saklama Hizmeti Veren Finansal Kuruluş Çalışanları, Lisanslı Depo, Ticaret Borsası ve Diğer Tarım Emtiası Piyasası Çalışanları, Akademisyenler, Öğrenciler ve Eğitim Konularına İlgi Duyan Diğer Sektör Paydaşları başvuru yapabilirler.

Eğitim Konuları:
Eğitim Programı kapsamında aşağıdaki konular ele alınacaktır.

*Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) ne iş yapar?

*Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) nedir?

*ELÜS Piyasası nasıl işler?

*ELÜS Piyasasında nasıl işlem yapılır?

*ELÜS piyasasında hangi ürünleri alıp satabilirim?

*Lisanslı Depoculuk Sistemi nedir?

Kayıt:
Zoom üzerinden eğitimlere katılmak isteyenlerin “İletişim Formu”nu; “Konu” olarak “1.9 ELÜS İşlemleri – Diğer” seçeneğini ve belirtilen tarihlerden birisini seçerek kayıt olmaları durumunda, Eğitim öncesi erişim kısa yol bağlantısı e-posta adreslerine iletilecektir.

TÜRİB Hakkında:

2018 yılının Haziran ayında kurulan TÜRİB; Lisanslı Depo İşletmecilerince oluşturulan elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senetlerine dayalı vadeli işlem sözleşmelerinin ticaretinin yürütülmesini sağlamak üzere Borsacılık faaliyetinde bulunmaktadır.  TÜRİB, tarladan sofraya gıda tedarik zincirinin dijitalleşmesi, elektronik ürün senetlerinin yaygınlaştırılması, sözleşmeli tarımın gelişmesi, lisanslı depoculuk gibi alanlarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, T.C. Ticaret Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Diğer Paydaşlar ile iş birliğini sürdürmektedir.

DUYURUYU İLGİLİ TÜRİB SAYFASINDAN GÖRMEK İÇİN

LOGOYA TIKLAYINIZ