• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Düzenlenecek
Manisa'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Düzenlenecek16 Nisan 2014 Çarşamba
8-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’nin tanıtım toplantısı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde yapıldı.

Toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, CBÜ Gıda Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Özlem Tokuşoğlu, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi, Manisa İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırlıoğlu, sektör temsilcileri ve oda başkanları katıldı.


Programının açılış konuşmasını yapan Vali Savaş, gerçekleştirilecek olan bilimsel etkinlik öncesi bir araya geldiklerini anlatarak, zirve sayesinde gıda, tarım ve hayvancılık sektörüne bilimsel bir yaklaşım ortaya konacağını, üreticiden tüketiciye kadar her kesimin biraraya geleceğini söyledi. Manisa'nın tarımda önemli bir potansiyeli olduğunu belirten Savaş, “Bu potansiyeli çok iyi kullanmak amacıyla zirveden çıkacak sonuçlar bizim için çok önemli. Zirvede tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe şimdiki sorunlara olduğu kadar gelecekte yaşanabilecek sorunlara da çözüm üretilecektir. Ayrıca zirve, ürün kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması yönünde ilimizin gelecekteki tarımsal hayatına yön verecektir.” şeklinde konuştu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise 8-10 Mayıs tarihleri arasında Anemon Otel’de yapılacak zirvede Gıda Tarım ve Hayvancılık Komiteleri olarak 5 farklı alanda 32 çalışma masasında yürütüleceğini kaydeden Çebi, “Zirvede Gıda Komitesi, Bitkisel Üretim Komitesi, Hayvansal Üretim Komitesi, Kırsal Kalkınma Komitesi, Toprak, Su ve Çevreyi Koruma komiteleri olacak. Zirveye teknik komite başkanlıklarının yanında 9 farklı üniversiteden 40’a yakın akademisyen katkı sağlayacak. Teknik komiteler içerisindeki ilgili çalışma masalarında mevcut durum durumlar, gıda kalitesi, gıda güvenliği, işletme kalitesi, hammadde temini, ürün nakli, lojistik ve işletme stratejileri, kalıntı katkı sorunu ve toksikolojik problemler, pazarlama stratejisi, sektörel gelişmeler, fırsat ve tehditlere ilişkin değerlendirmeler, stratejik öncelik, hedef ve eylemler masaya yatırılacak” dedi.

Tarım ve tarıma dayalı sanayi ile Manisa’nın Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu kaydeden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da Manisa’nın dünyada Manisa ve Türk üzümünü tanıtmakta önemli bir rol aldığını kaydederek yapılacak zirve sonrası alınacak olan kararların takip edilmesinin ve uygulanabilirliğinin devam etmesinin önemli olduğunu söyledi.Toplantıya katılan diğer oda ve birliklerin temsilcileri de zirvenin hayırlı olması temennisinde bulundular.

 

 16.04.2014-Manisa