• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Başladı
1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Başladı08 Mayıs 2014 Perşembe

Manisa tarımının her aşamasında yer alan sektörün temsilcileri ve tarımsal kuruluşların katıldığı 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi başladı.08-10 Mayıs 2014 tarihlerinde arası devam edecek zirvenin ilk gününde katılım yoğun oldu.

Manisa Anemon Otel’de düzenlenen 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi’ne Manisa Valiliği, Manisa Büyük Şehir Belediyesi,Tarımla ilgili Resmi Kuruluş Yetkilileri ve Kamu Görevlileri, Ticaret Borsaları, Ziraat ve Ticaret Odaları, Üretici Birlikleri, Kooperatifler, Meslek Örgütleri, Akademisyenler, İhracatçılar,Çiftçiler, Yerel Yönetim Temsilcileri katıldılar. Zirve ile aynı zamanda Manisa ilimizde faaliyette bulunan tarım örgütleri ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri de bir araya geldi. Üç gün boyunca yürütülecek zirvede 5 Komite görev yapmaktadır. Bakanlık temsilcilerinin de yer alacakları komitelerde konularında önder olan kişiler görev almaktadırlar. Komiteler de yer alan temsilciler hazırladıkları raporları zirveye katılan konuklara sunacaklardır.
 
Zirvede yer alan komiteler;
 
1. Bitkisel Üretim Komitesi
2. Hayvansal Üretim Komitesi
3. Gıda Komitesi
4. Kırsal Kalkınma Komitesi
5. Toprak Su Çevre Komitesi
 
Yapılan zirve ile Manisa ili Gıda Tarım ve Hayvancılık sektörünün gelişmesi, verimliliğinin arttırılması, ihracat olanaklarının arttırılması, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının teşviklerinin konuşularak sektöre yeni yatırımların kazandırılmasını amaçlamaktadır.
   

 08.05.2014