• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisalı Hayırseverler Buluştu
Manisalı Hayırseverler Buluştu12 Mayıs 2014 Pazartesi
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve Milli Eğitim İl Müdürü Mustafa Altınsoy aralarında Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın da bulunduğu hayırseverleri Manisa Öğretmenevi’nde düzenlenen yemekte bir araya getirdi.
Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, özellikle son 10 yılda eğitime yüzde yüz destek kampanyası kapsamında Manisalı hayırseverlerin Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer almıştır.Manisalı hayırseverlerin 176 okul protokolü imzaladığına dikkat çeken Altınsoy, “2003-2014 yılları arasında 176 tane protokol imzalanmış ve bu kapsamda, 50 tane ek bina, 126 tane yeni okul binası, bin 523 tane derslik, 11 atölye ve arsa bağışında bulunmuşlardır. Milli Eğitime katkı payı ise yüzde 16’dır. Hayırseverlerimiz 11 yılda 178 milyon TL katkı sağlamışlardır. Hayırseverlik bizim kültürümüzün, ülkemizin kültürünün de çok önemli bir parçasıdır. Bu anlamda hayırseverliğin bize güç veren bir toplumsal miras olduğunu bilmek önemlidir” dedi.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, “Eğitimin sadece mülki idare amirlerinin işi olmadığının millet olarak buna sahip çıktığımızı buradaki topluluk olarak gösteriyorsunuz. Hepinizle gurur duyuyorum. Sizlerin yaptırdığı derslikler sayesinde on binlerce çocuğun eğitim almasını sağladınız. Her bir çocuğun eğitiminde her bir ailenin kalbinin köşesindesiniz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde düşüncelerini sizlerin düşüncelerini alıp bu albümü hazırladığımız da onları size takdim edip tekrar teşekkür etme imkanı bulacağız” şeklinde konuştu.
Manisa’nın il merkezi ve ilçelerinde ikamet eden hayırseverler, ‘Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası’ kapsamında Türkiye genelinde 4’üncü sırada yer aldı

09.05.2014