• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2023 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ
2023 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ02 Mayıs 2023 Salı

 

MANİSA TİCARET BORSASI
CANLI HAYVAN PAZARI TESİSLERİ
 
2023 YILI KURBAN PAZARI
 
İ Ş L E Y İ Ş    T A K V İ M İ
 
 
Manisa Canlı Hayvan Borsası Tesislerinin, Vatandaşlarımızın 2023 Yılı Kurban Bayramı “Kurban Pazarı” ihtiyacını karşılamaya yönelik Padok Tahsisi faaliyetleri aşağıda belirtilen esaslar ve işlem takvimi doğrultusunda yapılacaktır.
 
  1. Üretici ve Satıcılara “Padok Tahsisi İşlemleri”               
 
*BÜYÜKBAŞ PADOKLAR için
09.05.2023 Salı günü sabah saat 09:00’da
 
*KÜÇÜKBAŞ PADOKLAR için
10.05.2023 Çarşamba günü sabah saat 09:00'da
Borsa Hizmet Binası'nda başlayacaktır.
 
Bu tarihlerden sonra ise;
*Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında Hafta İçi 09:00/16:00
saatleri arasında devam edecektir.
 
  1. Padok Talep Edenlerin yapılacak Sözleşme için yanlarında Kimliklerini bulundurmaları gerekmektedir. İşlem yapmak üzere fiilen başvuruda bulunanların mağdur edilmemesi için;
*Tahsis işlemlerinde, Padok Ayırma (Rezervasyon) Yapılmayacak,
 
*Her hangi bir padok numarası için “Fiilen Başvurarak Peşin Ödeme” İşlemini yapan ilk kişi ile sözleşme yapılacaktır.
 
*Bu hususun düzenlenmesi için ise; İşlemlerin başlayacağı ve talebin yoğun olacağı 09 - 10 Mayıs 2023 tarihlerinde, Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında" Girişte “Başvuru Sıra Numarası Alma Yöntemi" uygulanacaktır.
 
*Fiilen ulaşamayan ancak Havale ile ödeme işlemi gerçekleşen başvurular ise,  09-10 Mayıs 2023 tarihlerinde öğleden sonra Başvuru Sırasına alınacaktır.
 
*Daha fazla kullanıcının tesisten faydalanabilmesi için 1 kişiye en fazla 3 padok tahsis edilecektir.
  1. Padok tahsisi kimin adına düzenlenmiş ise kurbanlık canlı hayvanların da resmi evraklarında aynı kişi üzerine kayıtlı olması ve sevklerde bu konuda önlem alınması gerekmektedir. Aksi halde girişte yapılacak kontrollerde, hayvanların Padok Tahsis edilene ait olduğu belirtilse dahi hayvan başına günlük giriş ücreti alınacaktır.
  1. Padok tahsis edilen kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların Tesise Girişleri, evrak kontrolleri yapılmak kaydıyla 11.06.2023 tarihinden itibaren yapılabilecektir. Bu tarihten önce pazara giriş kabul edilmeyeceğinden, nakil planlamalarının bu tarihe göre yapılması gerekmektedir.
  1. Gebe veya damızlık niteliği taşıyan dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvanların pazara girişlerine ve kesimlerine müsaade edilmeyecektir. (Bu vasıfları taşımadığı Resmi veya Özel Veteriner Hekim Raporu ile ibraz edilenler hariç).
  1. Yapılacak kontrollerle; belgesiz, sağlık durumu ve yaşı itibariyle kurbanlık vasfı taşımayan hayvanlar pazara alınmayacaktır.
  1. Kurban Pazarı faaliyetlerinin yoğunlaşacağı 15.06.2023 Perşembe günü ve 22.06.2023 Perşembe günü Haftalık Canlı Hayvan Pazarı kurulmayacaktır.
 
Bu duyuruda yer almayan diğer hususlar, yapılacak "Tahsis Sözleşmesi" metninde düzenlenmiştir.
 
Pazarın işleyişi, padokların tahsis planı, kullandırma ve barındırma hizmet ücretleri konularında; Manisa Ticaret Borsası’nın değişiklik yapma hakkı saklıdır. Tahsis İşlemi yaptıran Gerçek ve Tüzel Kişiler olası değişiklikleri Padok Tahsis Sözleşmesi ile peşinen kabul etmiş sayılır.
 
KROKİ için Tıklayınız