• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
1. MANİSA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK ZİRVESİ TAMAMLANDI
1. MANİSA GIDA TARIM VE HAYVANCILIK ZİRVESİ TAMAMLANDI12 Mayıs 2014 Pazartesi
Anemon Otelde 3 gün süren 1. Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi kapanış toplantısında Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, Tarım Artı Organizasyon Genel Müdürü Kudret Çiçekçi ve Manisa Valisi Abdurrahman Savaş birer konuşma yaparak emeği geçenlere teşekkür etti.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi yaptığı konuşmasında, “Sayın valimizin destek ve himayelerinde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz ve Tarım Artı Organizasyonun işbirliğinde zirvemiz 3 gündür sürüyor. Hayvancılık, bitkisel üretim, gıda, tarım toprak, su ve çevre konularında 32 değişik konuda ilimizde görülen konularda hem tek tek hem ayrı ayrı görüşülerek önemli kararlar alınmıştır. Tarımsal açıdan bugünkü tarımımızın potansiyeli, durumu ve gelecekte Manisa tarımının nerede olması gerektiği konuları irdelenmiştir. Bu irdelemenin sonucunda her konuda ayrı ayrı çalışılmış ve karalar oy birliği ile alınmıştır. Bu kararlar mutlaka bakanlığımızın stratejik planı çerçevesinde hazırlanacak olan ilimizin stratejik belgesine temel teşkil edecek olan eylem planlarına hazırlatmaya bir vesile olacaktır” dedi.
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap yaptığı konuşmasında; "Türkiye adına Manisa, dünyadaki tarım faaliyetleri hacmi içerisinde büyük potansiyele sahip üretim merkezlerinden biridir. Günümüzde tarımın Türkiye ekonomisindeki önemi gelişen diğer sektörlere göre nispi olarak azalmış gibi görülse de,geleceğimiz açısından,büyük önem taşımaya devam edecektir. Özellikle 2000’li yıllara gelindiğinde dünya genelinde; tarımın, hayatın idame ettirilmesini sağlayan faktörlerden biri olmaktan daha çok;sosyo-ekonomik gelişmişliğin alt yapısında yer alan, stratejik ve rekabete dayalı iktisadi bir sektör olarak ele alınması gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Dünya nüfusunun 2050’ye kadar 9 milyarın üzerine çıkmasının beklenmesi ve bunun da gıda arzı yetersizliği endişelerini artırmaya başlamasıyla birlikte, gözler yeniden tarım sektörüne çevrilmiştir. Ülkemizde de ileriye dönük bu bakış açısı, daha yoğun olarak fark edilmek zorundadır. Manisamız da işte tam bu noktada; farkındalık ve gerekeni yapma hususlarında öncü illerimizdendir.
Gerçekleştirilen bu zirvede,Manisa’nın ülkesine kazandırma ve sürekli gelişime açık olma konularında ulaştığı seviyenin ve sahip olduğu vizyonun ispatı olmuştur.Zirveye iştirak eden çok değerli hocalarımız, kurum uzmanlarımız, üretim aşamasından pazarlamaya kadar zincirin her halkasından yüksek bilgi ve deneyim düzeyine sahip sektör temsilcilerimizin tespit ve önerileriyle birlikte;Manisa tarımının tüm potansiyelini, istatistiklerini ve geliştirilmesi gereken yönlerini, tüm teknik detaylarıyla burada masaya yatırılmış ve sektör raporu haline getirilmiştir."diye konuştu.
 
Vali Savaş ise yapılan zirvenin önemine dikkat çekerek, “Atatürk’ün hayattaki en büyük yol gösterici olarak bilimi göstermesinin burada bir tezahürünü yaşıyoruz. Akademisyenlerimizin önderliğinde kamu otoritesinin, üreticilerimizin birliklerimizin, kooperatiflerimizin katılımıyla modern çağımızdaki en çok kabul edilen ve kurumların hareket ve eylemlerine yol gösteren stratejik yaklaşım ile biz Manisa’nın artılarını, eksilerini, avantajlarını, kısıtlarını değerlendirerek en iyi ne olabiliri il ölçeğinde değerlendirdik. Bunun sonucunda da geleceğe ışık tutacak bir takım kararlar alındı. Bunun eylem planlarına dönüştürme azmindeyiz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Zirveye katkısı olan kurum ve kuruluşlara plaket takdimi yapıldı.Törenin ardından her komisyon tarafından hazırlanan raporlar zirveye katılanlara sunuldu.

 

 10 Mayıs 2014