• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Yeni Dönem TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Seçim SüreciBaşlıyor
Yeni Dönem TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu Seçim SüreciBaşlıyor20 Haziran 2023 Salı
 
 
Değerli Üyelerimiz,
Bizzat başvurarak dahil olabileceğiniz ya da İşletmeniz bünyesinde kriterlere uyan Kadın ve Genç İş Ortaklarınızın veya Yetkililerinizin katılım sağlayabileceği düşüncesiyle önemle bilgilerinize sunarız;
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda, TOBB’a bağlı Oda ve Borsalarda, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu (Yaş sınırı bulunmamaktadır) ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu (40 Yaş Altı Erkek Girişimciler) için seçim süreci başlıyor.
Türkiye’de girişimciliğin özendirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek amacıyla Odalar ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten, Türkiye’nin en büyük girişimci ağı TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları ile TOBB İl Genç Girişimciler Kurullarına Üyelik Başvuruları 03 Temmuz 2023- 08 Eylül 2023 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilecek.
Başvurular aşağıdaki link üzerinden E-Devlet Şifresi ile online olarak yapılacaktır. 
https://girisimcilik.tobb.org.tr/view/uye/edevletgiris.php
 
KRİTERLER:
TOBB İl Kadın ve İl Genç Girişimciler Kurullarına üye olacak Girişimcilerin, Gerçek Kişi Tacir veya Tüzel Kişi Tacirlerin Ortağı, Yönetim Kurulu Üyesi veya Ticaret Sicilinde İmzaya Yetkili Temsilcisi olması gerekiyor. Kadınlarda yaş sınırı bulunmuyor. Genç Girişimcilerin ise 40 yaş altı erkek Gerçek Kişiler olması gerekiyor. Ayrıca, o ilde bulunan bir Fakülte, Yüksekokul ya da Enstitüde görev yapan Akademisyenler ve girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten Üniversite Öğrencileri ile birlikte toplum nezdinde saygınlık uyandıran diğer Gerçek Kişiler de belirlenen kontenjan ölçüsünde Kurul Üyesi olabiliyor.
TOBB Girişimcilik Bilgi  Sisteminde yer alan ayrıntılar ve Seçim Takvimi için lütfen aşağıdaki linke bakınız:
https://girisimcilik.tobb.org.tr/view/duyuru/detay.php?Guid=2dafbc08-0dca-11ee-bede-00505693564f
 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Hakkında:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek, girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu kurulmuştur.

Birliğimiz koordinasyonunda Oda ve Borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, 7000 üyesi ile ülkemizin en geniş girişimci kadın ağıdır. Kurul üyeleri, kendi sahalarında lider konumda olan iş kadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşmaktadır.

Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olan Kurulun Başkanı, 17.09.2020 tarihinden bu yana Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk’tür.

TOBB koordinasyonunda oda/borsalar bünyesinde faaliyetlerini yürüten TOBB İl Kadın Girişimciler Kuruluna üye olacak girişimcilerin, ticaret siciline kayıtlı, gerçek kişi tacir veya tüzel kişilerin ortağı, yönetim kurulu üyesi, yöneticisi, genel müdürü veya murahhas azası olması gerekmektedir.

Ayrıca, o ilde bulunan bir fakülte, yüksekokul ya da enstitüde, girişimcilik konusunda çalışmalar yürüten üniversite öğrencileri, öğretim görevlileri veya öğretim üyeleri ile toplum nezdinde saygınlık uyandıran diğer gerçek kişiler de İl Kurul üyesi olarak belirlenebilir. İl Kurulu üyeleri arasında, bu kişilerin sayısı, o oda/borsa tarafından belirlenebilecek İl Kurul üyesi toplam sayısının yüzde yirmisini aşamaz.

Vizyonu, nitelikli kadın girişimci, artan yaşam kalitesi, mutlu ve güçlü toplum olarak belirlenen Kurulun misyonu ülkemizdeki kadın girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında da gelişmesine öncülük etmektir.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu Hakkında:

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2009 yılında, genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politika belirlemek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Genç Girişimciler Kurulu kurulmuştur.

Onursal Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu olan Kurulun Başkanı Pegasus Hava Taşımacılığı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı’dır.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, kendi sahalarında lider konumda olan işadamları profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinden ve genç girişimciliği destekleyen kamu kurum ya da kuruluşu temsilcilerinden müteşekkil bir yapıdır.

TOBB Genç Girişimciler Kurulu, ülkemizin 81 İlinde oluşturulan “İl Genç Girişimci Kurulları” ile yerel teşkilatlanmasını da tamamlayarak bu Kurullarda görev yapan 8300 genç girişimci ile faaliyetlerini yürütmektedir.

Ülke genelinde 15.000’i aşan üyesi ile 81 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış olan TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB İl Genç Girişimciler Kurulu:

  1. İldeki genç girişimci potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla politikalar belirleme,
  2. Girişimcilik kültürünün İldeki gençler arasında gelişmesine öncülük etme,
  3. Girişimci ruhlu kişilere, bu özelliklerini daha etkili kullanabilmelerini sağlayacak, iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek, yol göstermek amacıyla girişimcilik eğitimleri, seminer ve panel düzenleme,
  4. İldeki lise ve üniversitelerde girişimcilik dersleri, seminerleri, panelleri düzenleme,
  5. Girişimcilik, iş kurma konularında ilgili prosedürleri aktaran kitapçıklar ve CD’ler hazırlama,
  6. İldeki genç girişimcilerin deneyimli girişimciler yanında staj yapmalarını sağlama,
  7. Koçluk sistemi geliştirerek İldeki yeni iş kuran girişimcilere deneyimli girişimciler tarafından belli sürelerde destek sağlama,
  8. İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirleme ve bu sektörlere genç girişimcileri yönlendirme ve teşvik etme,
  9. Konuların özelliklerine göre çalışma grupları kurma,
  10. Yurt içinde ve yurt dışında genç girişimciliğe ilişkin gelişmeler ile idari ve yasal düzenlemeleri izleyerek toplayacağı bilgileri ilgililere ulaştırma,
  11. TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi tarafından alınmış olan ilgili kararların İl sathında uygulanmasını sağlama,
konularında, İl Oda/Borsaları tarafından görüş oluşturulmasına katkı sağlar ve bu kapsamda koordinatör Oda/Borsa tarafından verilecek görevleri yerine getirir.