• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TOBB'nin 70.MALİ GENEL KURULU Yapıldı
TOBB'nin 70.MALİ GENEL KURULU Yapıldı 22 Mayıs 2014 Perşembe

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 70 . Genel Kurulu 22.05.2014 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi. Manisa Ticaret Borsası'da Birlik üyesi olarak genel kurulda yerini aldı.

TOBB 70. Mali Genel Kurulu'na Manisa Ticaret Borsası'nı temsilen Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Meclis Üyesi Mehmet Ersaygı, Meclis Üyesi Münir Birsel Günbay, Meclis Üyesi Rıza Güner ve Disiplin Kurulu Üyesi İsmail Kandemir katıldı.

Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde (ETÜ) gerçekleştirilen TOBB 70. Mali Genel Kurulu’na Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, bakanlar, delegeler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, genel kurul konuşmasına Soma’da yaşanan felaket nedeniyle duyduğu acıyı ifade ederek başladı. Soma’da hayatını kaybeden işçilerin aileleri için başlattıkları yardım kampanyasını vurgulayan Hisarcıkıloğlu, bütün iş dünyasını bir kez daha destek olmaya çağırdı. Hükümetin son 10 yılda hayata geçirdiği ekonomik reformların, iş dünyasına cesaret ve güven verdiğini şimdi, reform ateşini yeniden canlandırıp, eksik kalanların tamamlanması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “İşte o zaman bu camia Allah’ın izniyle, daha büyük hedeflere de ulaşır. Biz hazırlığımızı yapıyoruz. Düzenli anketlerle iş dünyasının nabzını tutuyoruz. Görüyoruz ki, iş dünyamız geleceğe umutla bakıyor. Zaten umut olmadan kalkınma olmaz. Ama ihtiyaç duyulan yapısal reformlar var. Bunlardan ilk 5 öncelikli alan vergi reformu, cari açığı azaltacak sanayi stratejisi, istihdamın teşviki, girdi maliyetlerinin azaltılması ve reel sektörün bankalarla çalışma ortamının iyileştirilmesi” diye konuştu.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, genel kurul ile ilgili yaptığı değerlendirmede, her yıl yoğun bir katılımla gerçekleşen TOBB Genel Kurulu’nda ekonominin nabzının tutulduğunu ifade ederek, “70. TOBB Genel Kurulu da ekonominin nabzının attığı ve ülkemiz kamuoyu tarafından dikkatle izlenen bir genel kurul olmuştur. Çok yoğun katılımla gerçekleşen genel kurul; ülkemiz, bölgemiz ve ilimiz adına çok yararlı geçmiştir” dedi.

Ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulu nedeniyle TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında TOBB Yönetim Kurulu, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundular.

 

 22.05.2014