EKAP?a Kayıt Zorunluluğu
EKAP?a Kayıt Zorunluluğu18 Temmuz 2014 Cuma

İhale sürecindeki işlemlerin elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesi hedefinin önemli bir adımı olarak 7/6/2014 tarihli ve 29023 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ve kamu ihale mevzuatında değişiklik öngören düzenlemeler çerçevesinde ihaleye katılmak isteyen;
•    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişilerin,
•    Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişilerin,
•    Ortak girişimlerde Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişi ortakların tamamının,

Elektronik Kamu Alımları Platformuna (EKAP) kayıtlı olması zorunlu hale getirilmiştir.

Söz konusu değişiklikler ile birlikte EKAP'a kayıtlı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler ile Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre kurulmuş tüzel kişiler 1/1/2015 tarihi itibariyle ön yeterlik dokümanı veya ihale dokümanını satın alamayacak ve dolayısıyla ihalelere katılamayacaktır.

Bu çerçevede, 1/1/2015 tarihi ve sonrasında ihaleye katılmak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin herhangi bir hak kaybına uğramaması ve uygulama birliğinin sağlanabilmesini teminen bu kayıt zorunluluğuna gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Konuya ilişkin gerekli açıklama ve yönlendirme www.ihale.gov.tr Kurumun resmî internet sitesinde yer almaktadır.