• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
3. Manisa İli Oda ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı
3. Manisa İli Oda ve Borsalar Müşterek İstişare Toplantısı 20 Ağustos 2014 Çarşamba
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı Manisa Merkez ve İlçelerde yer alan 8 Ticaret ve Sanayi Odası ile 5 Borsanın Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Genel Sekreterlerin katıldığı müşterek istişare toplantısının üçüncüsü Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Bülent Koşmaz Hizmet Binasında gerçekleşti.
TOBB Manisa İl Kadın ve Genç  Girişimciler İcra Komitesi Başkanları ve Üyelerinin de katıldığı Manisa’nın sektörel sorunlarının konuşulduğu ve tespit edilen sorunlara çözüm arandığı toplantıda, Oda ve Borsaların Manisa için el ele hareket ederek sektör sorunlarının,  ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bir rapor halinde sunulması konusunda görüş birliğine varıldı.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantının Divan Başkanlığını en kıdemli Başkan olma sıfatıyla Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Orcan, Katip Üyeliklerini ise en genç Başkan olma sıfatlarıyla Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat ve Gördes Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hoşaf yaptılar.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Coşkun; ‘Bundan önce Salihli ve Turgutlu’da iki toplantımızı gerçekleştirmiştik. Toplantılarımızın bundan sonra da yapılması kararını almıştık. Manisa ilinde aynı amaç için hizmet eden Türkiye çapındaki en büyük demokratik kitle örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Temsilcileri olarak belirli dönemlerde bir araya gelmenin yaratacağı sinerji ve dinamizmi paylaşmak ve ülke adına değerli hizmetlerde bulunmak için belirli periyotlarla bu toplantılarımızın devam etmesi faydalı olacaktır’ dedi.
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise toplantının açılış konuşmaları bölümünde şunları belirtti: “ TOBB Çatısı Altında Manisamızın Özel Sektörünün temsil edildiği, Manisamızın daha iyi yarınları için karşılıklı diyalog ve birlikteliğimizin pekiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla düzenlemiş olan bu anlamlı programda sizlerle birlikte olmaktan Şahsım ve Manisa Ticaret Borsası adına büyük memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum.
Başta Manisa Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Global ekonominin ve Ülkemizin değişen koşullarına göre Manisamızın da gelişmesinin ve kalkınmasının devam etmesi için çok önemli olan, bu istişare ortamının önümüzdeki süreçte de toplantımızın amacıyla paralel şekilde, geleceğe en uygun faaliyet planları üzerinde daha nice projelerle devam etmesi temennisiyle Tüm Oda ve Borsalarımızın Başkanlarına, Değerli Yönetimlerine ve Çalışma Ekiplerine gönülden sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum”.
 
Toplantıda;
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ın teklifi ve sunumuyla gündemde yer alan 5 konu ile birlikte aşağıdaki hususlar görüşüldü;
Zafer Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Destek Programı ve Manisa İl Yatırım Rehberi Oluşturulması.
Sanayi üretimine giren yaş sebze ve meyvelerin Ticaret Borsaları'nın Kotasyon Listelerine dahil edilmesinde Hal Kanunu engeli ile karşılaşılması,
Zorunlu Teknik Personel istihdamında Meslek Odalarının taban ücret uygulamasının Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere getirdiği zorluklar, Gıda işletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerinde karşılaşılan sorunlar,
Vergi ve SGK primi gibi kamu alacaklarını zamanında ödeyen işletmelerin ödüllendirilmesi,
Bölgemizde de üretilebildiği halde hammadde olarak ithal edilen, üretim açığı olan ürünlere “özel üretim teşvikleri” verilmesinin gerekliliği (Örnek: Pamuk)
Tarım arazilerimizin, konut alanı ya da ticari alan olarak kullandırılması konularında yaşanan sorunlar ve yeterince korunamaması.
Toplantıda; görüşülen sorunlar ve çözüm önerilerinin, ilgili Bakanlıklara iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne raporlanması teklifi de oy birliği ile kabul edildi.