19 Ekim 2014 Pazar
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Manisa Şube Başkanı Abdullah Tekin, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ı ziyaret etti.
MÜSİAD Şube Başkanı Abdullah Tekin, Manisa’nın Türkiye ve Dünyada önemli bir tarım havzasına sahip olduğunu belirterek, başta Manisa Valiliği olmak üzere resmi kurumlarla her zaman işbirliği içerisinde hareket ettiklerini, Manisa Ticaret Borsası’nın da kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti. Manisa’nın bir sanayi ve kültür şehri olmasının yanında aynı zamanda önemli bir tarım şehri olduğunu söyleyen Tekin, “Elbette büyümeliyiz. Ancak sanayi alanları oluştururken, tarım arazilerini öldürmememiz gerekiyor. Dünyada son zamanlarda organik tarımın, kaliteli tarımın önemi git gide artıyor. Ancak bu konuda Ülkemiz istenen seviyeye ulaşamadı. Katma değeri yüksek tarım ürünleri üretmemiz gerekiyor. Ürünlerde daha fazla verim elde edilmelidir” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından açıklanan “2014 Türkiye Ekonomisi Raporu” hakkında da görüşülen ziyarette, cari açık sorununun çözümünde, sektör bazında minimum ithal girdiye sahip olan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sektörü ve KOBİ faaliyetlerinin çok önemli olduğunu belirten Tekin, “Hükümet tarafından son 10 yılda ticarete, tarıma büyük destek verildi, son yıllarda Tarım İl Müdürlükleri ve TKDK vasıtasıyla bu destekler geliştiriliyor. MÜSİAD olarak bu doğrultuda bizler de, Manisa Ticaret Borsası’yla tarımla ilgili her türlü konuda çalışmaya hazırız” diye konuştu.
Manisa Ticaret Borsası Başkan Vekili Cahit Yayman ile birlikte MÜSİAD Manisa Şube Başkanlığı Heyetini misafir eden Başkan Sadık Özkasap ise; MÜSİAD Yönetimine gerçekleştirdiği ziyaretten dolayı teşekkür etti. Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşlarının en önemli görevlerinden birisinin, birlik ve beraberliği üst seviyede muhafaza ederek, yerel ve ulusal bazdaki standartlara daha fazla katkı sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Sadık Özkasap, “Üyelerimizden aldığımız destekle, hem yereldeki projelerle hem de TOBB bünyesinde üyesi olduğumuz Komisyonlar ve faaliyetleri yoluyla öncelikli amacımız hizmet. Bu doğrultuda da özel sektörümüzün ekonomi konularından, Manisamızın eğitim, kültür ve tanıtım konularına kadar pek çok alanda üstlendiğimiz temsil ve faydalı sonuçlar meydana getirme misyonunda her zaman ortak akıl ve paylaşım duyarlılığımızla Valiliğimiz, Belediyelerimiz, Tüm Resmi Kurumlarımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarımızla yapıcı ve iyi ilişkiler içerinde hareket ediyoruz” dedi.
Tarımın öneminin önümüzdeki yıllarda çok daha iyi anlaşılacağını kaydeden Özkasap, insan nüfusunun dünyada artmasına rağmen, tarım arazilerinin en iyi ihtimalle aynı kalacağına dikkat çekerek, amaçlarının mutlak tarım arazilerini betonlaştırmamak olduğunu vurguladı. Sanayi yapılmasına karşı olmadıklarını ancak kullanılabilir tarım arazileri üzerine yapılmaması gerektiğini dile getiren Özkasap, “Her zaman bunun mücadelesini veriyoruz. Hep birlikte tarım arazilerini korumalıyız. Çünkü verimli topraklarımızın bir fabrikası yok. 2050 yılında dünya nüfusu 9 milyara çıktığı zaman tarımsal üretim arzının önemi daha iyi anlaşılacak” diye konuştu.
Tarım ve KOBİ yatırımları bakımından da taşıdığı potansiyel ile Manisa’nın çok şanslı olduğunun altını çizen Başkan Özkasap, sözlerini şöyle tamamladı: “Bizce de cari açığın çözümü katma değerli ihracatın arttırılmasından geçiyor. Bu noktada da sektör bazında minimum ithal girdiye sahip olan gıda, tarım ve hayvancılık sektörü ile KOBİ üretiminin daha fazla desteklenmesi önem arz ediyor. Öncelikle pamuk örneğinde de olduğu gibi ithalatçı konumuna geçme riski taşıyan üretim kalemlerimize odaklanmamız, uluslararası piyasalarda diğer ürün gruplarıyla karşılaştırıldığında katma değer üstünlüğüne sahip olduğumuz ürünlerde konumumuzu muhafaza ederek, geliştirmemiz gerekiyor.”