İHRACAT VE E-TİCARETİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN BİR ADIM DAHA!
04 Mart 2015 Çarşamba
Tarıma dayalı sanayi ve ticarette; *İhracat ve E-Ticaret faaliyetleri bulunmayan İşletmelerin; İhracat ve E-Ticaret uygulamalarına teşvik edilmesi ile pazar ve işlem kapasitelerini arttırmalarına destek olmak, *İhracat ve E-Ticaret faaliyetleri olan İşletmelerin ise; İlgili kadrolarını genişletmelerine ya da kurumsal bilgilerini pekiştirmelerine zemin oluşturmak amaçlarıyla; Manisa Ticaret Borsası tarafından “İhracat Planlaması ve E-Ticaret Sistemi Eğitimi” düzenlendi.
|
|
Manisa Ticaret Borsası’nın Stratejik Planı ve 2015 Yılı Faaliyet Takvimi dahilinde Manisa Ticaret Borsası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde, ABİGEM-Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri Uzmanı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Günay Şencan’ın teknik ve pratik bilgileri entegre eden anlatımıyla, İhracat Planlaması ve E-Ticaret’in temel süreçleri, pazar analizleri ile ürün geliştirme ve hedef alıcı belirlemenin püf noktaları, Manisalı İşletmelerin ve Girişimcilerin dikkatine sunuldu. |
|
|
TOBB'nin “Akademik Danışmanlık Projesi” kapsamında, Manisa İli ve İlçelerindeki Oda ve Borsaların Akademik Danışmanlığı görevini üstlenen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Akademisyenlerinden Prof. Dr. Mustafa Tepeci’de; hem yerel kalkınmaya katkı sağlamak hem de Üniversite-İş Dünyası İşbirliğini geliştirmek amacıyla katıldığı eğitimde, Firma Temsilcisi Katılımcılar ile birlikte “İşletmelerin Örgütsel Öğrenme Yeteneklerinin Geliştirilmesi”, bunun da “Yenilikçiliğe ve İşletme Performansına Etkisi” konusunda bir analiz çalışması gerçekleştirdi.
Tarıma Dayalı Sanayi İşletmelerinin haricinde, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği ile Manisa Süt Üreticileri Birliği’nin de ilgili Departman Sorumlularıyla iştirak ettiği eğitimde, gösterilen ilgi dolayısıyla Katılımcılara teşekkür eden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise gerçekleştirilen eğitim ile ilgili değerlendirmesinde şunları belirtti:
“-Manisa Ticaret Borsası’nın Yerel ve Ulusal kalkınmaya yönelik çalışmalarında, temel kurumsal yaklaşım; Özel sektörümüzün, markalarımızı öne çıkaracak kurumsallaşmayı yakalaması, kalite ve verimlilik temelli çalışma prensipleri ile rekabet avantajı yakalaması, uluslararası piyasadaki konumunu güçlendirmesi ve ticaret hacimlerini yükseltmesi için Borsamız da Üyelerine ve Manisalı İşletmelere yönelik pek çok hizmeti kendisine görev biliyor olması şeklindedir. İhracatın ve ihracatçı firma sayısının arttırılmasına yönelik gerçekleştirilen bu eğitimimizde bu yaklaşımın bir parçasıdır. Bu kapsamda çeşitli konu başlıklarında devam edecek çalışmalarımızın, Milli Gelir üretiminde İşletmelerimiz, Manisamız ve Ülkemiz için faydalı sonuçlar getireceğini düşünüyor, İşletmelerimize kalkınmamızı doğrudan etkileyen çalışmalarında başarılar diliyoruz.”
|