• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı" Projesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı16 Mart 2015 Pazartesi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından kabul edilen "Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı" projesinin toplantısı, Şehzadeler Ziraat Odası’nda yapıldı.

Burada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi, bugün Türkiye’de 703 bin hektar alanda, 1 milyon 600 bin tonun üzerinde organik tarım ürünü yetiştirildiğini söyledi. Manisa’da da 140 bin dekar alanda organik tarım yapıldığını aktaran Çebi, Türkiye’deki organik ürün üretiminin yüzde 2’sinin Manisa’da olduğunu ifade etti. Üretim bakımından Manisa’nın yedinci sırada bulunduğunu, organik üretim yapan kişi sayısının da 2 bin 280 olduğunu belirtti. Organik tarımla uğraşan kişi sayısına göre Manisa’nın Türkiye genelinde sekizinci sırada yer aldığı bilgisini veren Çebi, “Bu da bize şunu gösteriyor, daha az alanda daha yüksek miktarda ürün elde ediyoruz. Bu bizim tarımsal açıdan topraklarımızın, iklimimizin ne kadar verimli olduğunu gösteriyor. Bunun için de geliştirdiğimiz bu projeyle birlikte ilimizdeki küçük bölgeler veya havzalar bazında ne tür bir ürün üreteceğiz ve bu ürünün eylem planı ne olacak ve bunun stratejisi nedir, bunu ortaya koyacağız. Bu bölgelerde tarımsal ürünlerin haritasını ortaya koymuş olacağız ki bu da bize önümüzdeki yıllarda bir ışık olacak.” dedi.

Daha sonra söz alan, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Hasat Sonu Fizyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uygun Aksoy, “Organik Tarım Kavramı ve Organik Tarımın Dünya ve Türkiye'deki Yeri” hakkında bilgiler verdi.  

Son olarak, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım İşletmeciliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve aynı zamanda, "Manisa İli Organik Tarım ve Organik Hayvancılık Stratejisi ve Eylem Planı" projesi koordinatörü Prof. Dr. Murat Yercan,  Projenin içeriği ve projede izlenecek yol haritası hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantı, sunumların ardından gerçekleşen soru-cevap bölümü ile son buldu.

 

 

 

16.03.2015