• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
SEKTÖREL İNCELEME PROGRAMI
SEKTÖREL İNCELEME PROGRAMI17 Nisan 2015 Cuma

Manisa Ticaret Borsası Zeytin ve Zeytinyağı Sektörü Üyelerinden oluşan araştırma heyeti, 16-19 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenen, zeytin ve zeytinyağı markaları ile üretim teknolojisi üreticilerinin buluşma noktası olan OLİVTECH 2015 - 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda iç ve dış piyasaya yönelik markalaşma ve geliştirilen üretim teknolojileri konularında incelemelerde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası’nın organizasyonunda, Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Ercan, Meclis Üyesi Mehmet Ersaygı ve TOBB Manisa İl Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Tevfik Yayman'ın da Sektör Üyeleriyle birlikte olduğu programda;  Sektörün Manisa’daki ekonomik değerinin yükseltilmesi için gözlem ve firma görüşmelerinde bulunuldu.

Heyetin Akhisar Ticaret Borsası standı ziyaretinde ise Manisa'nın sektörde gelmiş olduğu nokta ile zeytin ve zeytinyağı üretiminde markalaşmanın daha da ileri noktalara taşınması için yapılması gerekenler üzerinde duruldu.

Sektör Üyeleri daha sonra, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Akredite Zeytinyağı Tadım Jürisi Lideri ve ayrıca Uluslararası Zeytin Konseyi (IOC) Kimya ve Standardizasyon Bölüm Şefi olan Ümmühan Tibet’ in gerçekleştirdiği, kaliteli zeytinyağında olması gereken özellikler hakkında kapsamlı bir seminere katıldılar.

Manisa’nın zeytinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Borsa Üyesi İşletmeler için düzenledikleri Sektörel inceleme programının amacı hakkında ise şunları belirtti:

“ - Manisa zeytin ve zeytinyağında Türkiye’nin lideri olmuş durumda. Bu liderlik sadece ürünü yetiştirmekle olmuyor. Ürettiklerinizi ekonomik değere dönüştürebilmeniz ve bunu sürdürülebilir hale getirmeniz için markalaşma ve tanıtıma da büyük önem vermeniz gerekiyor. Bunun için de bu tür ihtisas fuarları, İşletmelerimizin faaliyetlerini geliştirmeleri bakımından büyük önem taşıyor.” 

 

17.04.2015