• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı 22. Kez Kapılarını Açtı
Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı 22. Kez Kapılarını Açtı21 Nisan 2015 Salı

Uluslararası 475'nci Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı, 22'nci kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi’nde gerçekleşen açılışa Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yunusemre Belediye Başkanı Yardımcısı Kılıç Kaya, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Erbil, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Oda Başkanları ve Vatandaşlar katıldı.

 

Açılışta konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “Bu memlekette sanayi ve tarım olacak diyorsanız olmazsa olmazınız fuarı unutmayacaksınız. Manisa, önüne gerçekleşebilir hedefler koyarak sesini dünyaya duyurabilecek fuarlara ev sahipliği yapmayı başarabilmeli” dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de belediye olarak bu tür organizasyonlara destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Ergün, “Manisa’mızın adını tüm dünyaya duyurmak için elimizden geleni yapacağız. Birlikten kuvvet doğar anlayışı ile bu fuarımıza destek veren Şehzadeler ve Yunusemre Belediyesi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarının 22 yıllık geçmişinin anlatıldığı slayt gösteriyle başlayan fuarda konuşan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisalıların ortak paydasının mesir olduğunu ve yeni kurulan bir belediye olarak hem mesir festivaline hem de fuara iştirak ettiklerini söyledi. Başkan Çelik, "Manisa Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı Manisa'ya hayırlı olsun. Biz belediye olarak sürekli bu fuarın yanında yer alacağız" dedi.

Yunusemre Belediye Başkanı Yardımcısı Kılıç Kaya'da "475. festivalde 22. fuarı açıyoruz. Manisa bir medeniyet, tarım, sanayi ve turizm kenti. Bu fuarlar ilimizin tanıtımında en büyük etkendir" dedi.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Protokol Üyeleri açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından fuarda yer alan stantları gezdi.

Bu yıl 22'ncisi düzenlenen Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı’na fuarda beyaz eşya, mobilya, hazır mutfak, çelik kapı, gıda, bilişim, otomotiv ve sağlık gibi alanlarda 300 firma temsilcisi stant açtı.

Kültürel ve ticari markaların tanıtımı konusunda, fuarcılık faaliyetlerinin artık en etkili yöntemlerden birisi olduğu günümüzde, Festival kapsamındaki tüm etkinlikler gibi Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı'nın da; Manisa'nın ekonomik olarak büyümesi ve fuarcılık deneyiminin güçlenmesi bakımından çok önemli olduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap da, Protokol Üyeleri ile birlikte standları inceleyerek, katılımcılara çalışmalarında başarılar diledi.