• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
OKULLARDA ÜZÜM DAĞITIMI BAŞLADI
OKULLARDA ÜZÜM DAĞITIMI BAŞLADI27 Mayıs 2015 Çarşamba
Öğrencilere sağlıklı ara öğün tüketme alışkanlığını kazandırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile yürütülen Okullarda Kuru Üzüm Dağıtımı Projesi, pilot il olarak belirlenen Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Şehitler İlkokulunda  düzenlenen programla başladı.
 
Düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve çok sayıda Kurum Temsilcileri katıldı.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, hayata geçirilen Okul Üzümü Projesinden üzüm üreticileri olarak, Manisa olarak çok şey beklediklerini söyledi.İl genelinde 25'er gramlık toplam 367 bin paket üzümün dağıtılacağını belirten Berber, "Öğrencilerimize üzümlerimizi dağıtmaya başladık. Manisalılar üzümü tanır, bilir ve sever. Çocuklarımıza 'şaka olsun' diye de 'üzümü seviyor musunuz' diye sorduğumuzda hep birlikte üzümü ne kadar sevdiklerini gördük. Hem üzümün tanıtılması hem bu kadar faydalı ve öğrencilerin gelişimi için bu kadar yararlı bir ürünümüzü çocuklarımızla paylaşıyoruz" diye konuştu.
 
Berber, ülke genelinde bin 500 ton üzüm dağıtılacağını vurgulayarak, "Biz '60 bin tona kadar' dedik ama üzüm rekoltesine göre bu rakam değişebilir. Üzüm miktarı çok olursa daha fazla üzüm dağıtacağız, az olursa ona göre hareket edeceğiz. Bu projeden üzüm üreticileri olarak, Manisa olarak çok şey bekliyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
27 Mayıs 2015