• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
BİGMEV'den Manisa Ticaret Borsası?na Ziyaret
BİGMEV'den Manisa Ticaret Borsası?na Ziyaret09 Temmuz 2015 Perşembe

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Vakfı (BİGMEV) Yetkilileri, Kurumsal işbirliği içerisinde oldukları ve Türkiye ile ilişkilerinde destek aldıkları Zafer Kalkınma Ajansı Yetkilileri ile birlikte Manisa Ticaret Borsası’nı ziyaret ettiler.

Zafer Kalkınma Ajansı Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Birimi Başkanı İskender Cem Leblebici, Zafer Kalkınma Ajansı Manisa Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Vekili Buket Turamanlar, Manisa Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Mustafa Coşkun,  BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman ve BİGMEV Proje Yöneticisi Samir Vildiç’ten oluşan heyetin yapmış olduğu ziyarette; Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Üyesi Mehmet Ersaygı, Disiplin Kurulu Üyesi Reşat Korguz ve Genel Sekreter Mutlu Karakaş da ev sahipliği yaptılar.

BİGMEV’in, başta ekonomik ve ticari olmak üzere Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 2010 yılından beri faaliyet yürütmekte olduğunu belirten BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman, ziyaretlerinin amacını ise: “Bosna Hersek’in yatırım olanaklarını tanıtmak ve Türk İş Dünyası ile -kazan kazan- ilişkisi çerçevesinde ticari ortaklıklar kurmak için Manisa Ticaret Borsası ile işbirliği oluşturmak” şeklinde ifade etti. Bu kapsamda; BİGMEV Genel Sekreteri Cenita Kocaman, yerinde inceleme ve ikili iş görüşmeleri amacıyla, Manisa Ticaret Borsası heyetini Bosna Hersek’e davet etti.”  

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise görüşmenin amacına ilişkin olarak şunları belirtti;  “Bosna Hersek ile Ülkemiz arasında kültür, gönül ve karşılıklı güven bağı bulunmakta. Ticari ilişkilerin artması ile bu bağlar daha da güçlenecektir. Manisa Ticaret Borsası olarak; Üyelerimizin ticari faaliyetlerinde, Onlara yeni fırsat alanları bulmak öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Türkiye ve Bosna Hersek arasında ekonomik işbirlikleri oluşturmak, Üyelerimiz açısından faydalı sonuçlar doğuracaktır. Elde edilecek her başarılı sonucun, Kardeş Ülke Bosna Hersek’e de fayda sağlaması bizleri ayrıca memnun edecektir. Bu kapsamda; iş birliği imkanı sunan sektörleri ciddi olarak inceleyerek, Üyelerimize yeni projeler sunmak için gerekli çalışmaları yapacağız.”

Görüşülen diğer sektörel ve ekonomik konuların da değerlendirilmesi neticesinde; Manisa Ticaret Borsası, Zafer Kalkınma Ajansı ve BİGMEV ortaklığında organize edilecek bir programla, Bosna Hersek’e iş gezisi düzenlenmesi, tarım ve tarıma dayalı sanayi alanlarında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi hususunda karşılıklı çalışmaların başlatılması kararına varıldı.

 

09.07.2015