• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Organik Çekirdeksiz Üzüm Çalıştayı
Organik Çekirdeksiz Üzüm Çalıştayı 30 Temmuz 2015 Perşembe

Türk Organik Çekirdeksiz Üzümünün Dünya Piyasasında Rekabet Gücünün Artırılması amacıyla Türk - Alman  İşbirliği ile Organik Tarımda Çift Taraflı İşbirliği Projesi çerçevesinde Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü’nde Organik Çekirdeksiz Üzüm Çalıştayı yapıldı.

TAGEM - Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, ETO - Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği, FiBL - Forschungs Institut für Biologischen Landbau / Organik Tarım Araştırma Enstitüsü ve Manisa'daki ilgili Kurumların işbirliği ile gerçekleştirilen ve iki gün süren çalıştaya, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, İzmir Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Atila Ertem, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Organik Tarım Koordinatörü Dr. Aysen Alay Vural, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Prof. Dr. Ela Atış, Ege İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Özgür ve ile ilgili diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Organik Çekirdeksiz Üzümde, üretimden pazarlamaya her aşamada takip edilecek ortak kabul görmüş yol haritasına ve buna ilişkin nihai bir rapora ulaşılmasını gözeten çalıştayda, alanında uzman Kurum Temsilcileri ve Akademisyenlerin sunumlarıyla öne çıkan konular şunlar oldu:

* Türkiye'de ve Dünya'da Konvansiyonel ve Organik Çekirdeksiz Üzüm Üretimi, Ticareti, Gelişmeler ve Beklentiler

* Organik Çekirdeksiz Üzümün Pazarlama Olanakları ( Üniversitelerde Yapılan Çalışmalar )

* Türkiye'de ve Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde Yapılan Araştırmalar

* Organik Çekirdeksiz Üzümde Kalite Sorunları

* Manisa'da Organik Üzüm Üretiminin Sorunları ve Çözüm Önerileri

* Organik Bağ Yetiştiriciliğinin Tarımsal Ekolojiye Etkileri

* İşleme,  Pazarlama ve Katma Değer Artışı için Uygulanabilecekler