• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ?tan SEKTÖREL İNCELEME
MANİSA VALİSİ ERDOĞAN BEKTAŞ?tan SEKTÖREL İNCELEME30 Temmuz 2015 Perşembe

Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan KANYILMAZ ile birlikte, ERTÜRK Üzüm & Tarım Ürünleri İşletmeleri ve REYKA Konservecilik & Tarım Ürünleri Sanayi’nin üretim tesislerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. 

Manisa’nın tarıma dayalı ekonomisinin ve ihracatının gelişiminde öncü olan ve faaliyetlerini uluslararası standartlarda başarıyla sürdüren Sektör Temsilcilerinin çalışmalarının yerinde görülmesi ile üretim, işleme ve pazarlamada tarımın ve tarıma dayalı sanayinin gelişimini il genelinde sürdürmesi için gerekli hususların Kamu ve Özel Sektör diyaloğuyla tespit edilmesi kapsamında gerçekleşen tesis ziyaretlerinde, ERTÜRK Üzüm & Tarım Ürünleri İşletmeleri adına Ersan Atılkan ve Gürkan Atılkan, REYKA Konservecilik & Tarım Ürünleri Sanayi adına ise Sadık Özkasap ev sahipliği yaparak, ilgili Departman Yöneticileri ile birlikte üretim, pazarlama ve ihracat süreçleri hakkında Manisa Valisi Erdoğan BEKTAŞ’a bilgiler verdiler.

İşletme ziyaretleri sonrasında açıklamada bulunan Vali Bektaş, izlenimleri hakkında şunları belirtti: “Manisa tarım potansiyeli çok yüksek olan bir İl. Ancak bu potansiyeli sağlıklı, kaliteli ve katma değerli ürün yönetimine dönüştürmek ve bu ürünleri pazarlayabilmek de çok önemli. Üzüm ve Konservecilik Sektörlerini temsil eden ve kalkınmamızda önemli roller üstlenmiş, pek çok değerlendirme kriterinde de her zaman üst sıralarda yer alan iki seçkin İşletmelerimize yapmış olduğumuz ziyarette de bunun en iyi örneklerini görmüş olmak bizleri çok memnun etti. Manisa ve Ülke ekonomisine kazandırdıkları için ve ayrıca istihdama olan önemli katkıları için Tüm İdari Birimleri ile birlikte her iki İşletmemizi de tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum.

Ziyaretlerimizde elbette her iki sektöre de girdi teşkil eden ürünlerin, birincil üretiminden pazarlanmasına kadar her aşaması ile ilgili teknik konular, üretim kapasiteleri, sektörel potansiyel ve geliştirilmeye açık alanlar hakkında da bilgiler aldık.  İşletmelerimizden aldığımız bilgiler, İl Genelinde tarım ve tarım ekonomisinin gelişimini sürdürmesine yönelik oluşturulacak yeni projelerde çok faydalı olacak.”