Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2015 Yılı Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini Açıkladı
21 Ağustos 2015 Cuma
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), kırmızı et üretiminin 2015 yılının 2'nci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 24,4 arttığını bildirdi.
Toplam kırmızı et üretimi II.Çeyrek döneminde 261 871 ton olarak tahmin edildi
Toplam kırmızı et üretimi, bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre %19,9 oranında arttı.
Sığır eti üretimi 229 549 ton olarak tahmin edildi
Sığır eti üretimi, bir önceki döneme göre %24,4, bir önceki yılın aynı dönemine göre %20,9 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 24 653 ton olarak tahmin edildi
Koyun eti üretimi, bir önceki döneme göre %36,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre %5,1 oranında arttı.
TÜİK Verilerine Göre Son 5 Yılın Kırmızı Et Üretim Miktarları (Ton)