Manisa?nın Organik Ürünleri Almanya?da Sergilendi
Manisa?nın Organik Ürünleri Almanya?da Sergilendi19 Şubat 2016 Cuma

Manisa'da üretilen organik ürünlerin de sergilendiği, International Federation of Organic Agriculture Movements (IFOAM)’un kontrolündeki, Dünyanın en büyük Organik Tarım Fuarı olan “BIOFACH Organik Tarım Fuarı” Almanya’nın Nürnberg kentinde 10-13 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Manisa İlinde artış eğiliminde olan organik tarım alanlarından üretilen organik ürünlere yeni pazarlar aramak ve her yıl dünya da yaklaşık % 20 oranında büyüyen organik tarım sektörü hakkında bilgi sahibi olmak amaçlarıyla; Almanya’nın Nürnberg kentinde bu yıl 27’ncisi düzenlenen fuara Manisa İlini temsilen; Manisa Valiliği,  Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manisa Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Manisa Ticaret Borsası, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri, İhracatçı Firmalar ve Çiftçilerin de yer aldığı geniş bir heyet katıldı.

Biofach 2016 Organik Tarım Fuarında 132 Ülkeden 2.544 firma yer alırken, fuarı 48.000 kişi ziyaret etti. Fuarda, ekolojik normlara uygun olarak üretilen gıda, içecek ve bitkisel ürünler yer aldı.Fuar’da başta organik kuru üzüm, kayısı, incir, fındık gibi organik kuru ve kabuklu meyvelerimiz olmak üzere, hububat, bakliyat, yağlı tohumlar, odun dışı orman ürünleri, zeytin ve zeytinyağı, kuru domates ve domates konsantresi, konserve ve salamura meyve ve sebzeler, meyve suyu, püresi ve konsantresi, yarı kuru meyve ve sebzeler, IQF ve dondurulmuş meyve ve sebzeler, fuara katılan ziyaretçilerin beğenilerine sunuldu.