• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
AKTİF İŞGÜCÜ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK19 Şubat 2016 Cuma

Sayın Üyemiz,

“Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından “Aktif İşgücü Programları” kapsamında “İşbaşı Eğitim Programları” da dahil olmak üzere çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir. 12 Şubat 2016 Tarih ve 29622 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yönetmelik ile işveren ve iş arayanlar lehine değişiklikler yapılmıştır.

Yapılan düzenlemelerden bazıları şu şekildedir:

Kurum tarafından istenen şartları sağlamak kaydı ile bir katılımcı İŞKUR tarafından azami 160 fiili gün desteklenmekte iken,  bu süre 320 fiili güne (1 yıla) çıkmıştır.

 

11 ve üstü mevcut sigortalı çalışanı olan işyerlerine, çalışan sayısının onda biri kadar katılımcı verilebilmekte iken işverenlerce katılımcıların en az yüzde ellisinin program sonunda istihdamının taahhüt edilmesi durumunda, fiili çalışan sigortalı sayısının en fazla yüzde otuzuna kadar katılımcı talep edilebilir.

Açık öğretim ilkokulu, ortaokulu ve lisesi ile yükseköğretim öğrencileri hariç öğrenciler programa katılamaz iken şartları haiz olup programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programa katılabilecektir.”

 

Üyelerimize önemle duyurulur.

 

İLGİLİ RESMİ GAZETEYE ULAŞMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ...