Çekirdeksiz Kuru Üzümde Kalıntı ve Kalite Sorunları
Çekirdeksiz Kuru Üzümde Kalıntı ve Kalite Sorunları 23 Şubat 2016 Salı

Kuru Üzüm İşi ile İştigal eden Sayın Üyelerimiz;

Türkiye'nin Ege Bölgesi’ndeki üretim faaliyetleri ile ihracatında Dünya Lideri olduğu ve toplam ihracatının %85’ini Avrupa Birliği Ülkelerine yaptığı Çekirdeksiz Kuru Üzüm’ün;Bağlardaki üretiminde salkım güvesine karşı yaygın olarak kullanılan Chlorpyrifos-Ethyl etkin maddesinin Maksimum Kalıntı Limiti (MRL) değeri,Avrupa Birliği’nin 19.01.2016 tarihli Resmi Gazetesinde yayımlanan ve 10.08.2016 tarihinde uygulanacak olan Kararı ile; 0,50 ppm’den, 0,01ppm’e (Parts per million) düşürülmüştür.10.08.2016 tarihinden itibaren Avrupa Birliği’nin talepleri yeni limit değeri esas alacağından;  Üreticisi, Tüccarı, İhracatçısı, İlaç Firması, İlaç Bayisi, Araştırma Enstitüleri ve İlgili Resmi Kurumlarıyla bir bütün teşkil eden Sektörün bu karardan olumsuz etkilenmemesi için, acil olarak uyum sağlanması gerekmektedir.

Bu kapsamda;

“Chlorpyrifos-Ethyl maddesi kullanımı nedeniyle yaşanabilecek kalıntı sorunlarının” ve “Üretimdeki kaliteyi olumsuz etkileyen diğer faktörlerin” önlenmesi için alınacak acil tedbirler, ortak kabul görmüş bir uygulamanın belirlenmesi ve bu Milli Gelir kaynağının muhafazasında dayanışmanın güçlendirilmesi amaçlarıyla,

25.02.2016 Perşembe Günü Saat 14:00’da Manisa Ticaret Borsası Toplantı Salonunda,

Tüm Paydaşların katılımıyla İşbirliği Toplantısı düzenlenecektir.Konunun hassasiyeti gereği davetimizi önemle bilgilerinize sunar, katılımlarınızı bekleriz.

Saygılarımızla.

Mutlu KARAKAŞ

Genel  Sekreter

LCV: Katılım Durumunuzu ve Temsilcilerinizi

24.02.2016 Çarşamba Günü Saat 16:00'a kadar (0236) 231 00 78 no'lu telefon üzerinden lütfen bildiriniz.