• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ÜRETEN MANİSA?ya BİR GÜÇ DAHA KATILDI!
ÜRETEN MANİSA?ya BİR GÜÇ DAHA KATILDI!23 Mart 2016 Çarşamba
Manisa’nın Gölmarmara İlçesinde yapımı tamamlanan, Manisa Ticaret Borsası Üyesi İşletmelerden Erkanlar Üzüm İşletmesi Tesisi, gerçekleştirilen törenle üretime başladı.
 
Üretimden, İç ve Dış Piyasada Pazarlanmasına kadar Manisa’nın Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sektörünün gelişmesine, Manisa’nın Tarıma Dayalı Ekonomisine ve İstihdamına önemli katkılar sağlayacak olan Tesisin açılış programına; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa İli İlçe Oda ve Borsa Başkanları, Daire Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İhracatçı Firma Temsilcileri, Tüccarlar, Üreticiler ve Vatandaşlar katıldı. 
 
25 bin metrekare arsa üzerinde, 7 bin metrekare kapalı alanda, yıllık 15 bin ton başlangıç kapasitesiyle faaliyet gösterecek olan İşletme’nin hedef pazarı başta bütün Avrupa Ülkeleri olmak üzere ayrıca Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya olarak planlandı. İşletme’nin ilk aşamadaki yıllık ihracat hedefi ise 30 milyon dolar. 50 personel ile çalışmalarına başlayan Tesiste, tam kapasiteye geçilmesi ile birlikte 70 kişinin daha istihdam edilmesi öngörülüyor.
 
İşletmede dikkat çeken bir diğer husus ise;  5 kg ile 15 kg aralığındaki paketleme ve 25 gr ile 3 kg aralığındaki küçük ambalajlama seçenekleri ile faaliyetlerin pazarlama ayağında, Manisa ve Ülke Ekonomisine kazandırılan katma değeri arttıracak makine altyapısının planlanmış olması.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23 Mart 2016 - Gölmarmara / MANİSA