• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Bakan Çelik İzmir'de Sektör Temsilcileri ve Üreticilerle Bir Araya Geldi
Bakan Çelik İzmir'de Sektör Temsilcileri ve Üreticilerle Bir Araya Geldi04 Nisan 2016 Pazartesi

Tarım Politika ve Uygulamalarının;  Bakanlık Çalışanları ve Tarım Sektörü Paydaşları arasında değerlendirilmesi amacıyla Ülkenin 7 ayrı Bölgesinde düzenlenmesi planlanan Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantılarının Altıncısı olan; "Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı"  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk ÇELİK'in de katılımıyla 1-2 Nisan 2016 tarihlerinde İzmir'de gerçekleştirildi.

Manisa Ticaret Borsası Sadık Özkasap’ın da katıldığı toplantıya Mülki İdare Amirleri, Bölge Milletvekilleri, Bakanlık Merkez Birimleri, Bölge İl Müdürleri, Sektörle doğrudan ya da dolaylı ilişkili Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Üniversiteler, Sektör ve Üretici Temsilcileri katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ege Bölgesi'nde tarım ve hayvancılıkta ne olup bittiğini görmek, gelişme ve aksaklıkları tespit etmek, sorulara yanıt vermek için toplantıyı düzenlediklerini söyledi. Çelik, "Sizlerden alacağım sinerji, çekeceğimiz fotoğraf ile yol haritamızı belirleyeceğiz. Ankara'da masa başında yöntem ve yol belirlemeyeceğiz. Ege Bölgesi üreticilerinin metotlarından yararlanacağız. Masada olmayacağız, sahada, tarlada olacağız. Bakan, Bürokratlar, Birlikler olarak çiftçiyle birlikte tarlada olacağız" dedi.

Bakan Çelik, Ege Bölgesi'nin tarımsal açıdan önemli potansiyele sahip olduğunu, 3 milyon hektara yakın tarım alanı, 800 bin hektar mera ve 334 bin kayıtlı çiftçi bulunduğunu söyledi. Bakan Çelik ayrıca; Cumhuriyet'in 100'üncü yılında, bugün 17 milyar Dolar olan tarımsal ihracatı 40 milyar Dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

"Ege Bölgesi Bakanlık Koordinasyon ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı" hakkında özet değerlendirme yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise; Tarım politikalarının belirlenmesinde sahadan görüş alınmasının, doğru ve verimli adımların atılması açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, program süresince *Mutlak tarım alanlarının korunması, *Havza bazlı üretim modellerine geçişte vakit kaybedilmemesi, *Tarımsal girdilerde dışa bağımlılığın azaltılması, * Çekirdesiz Kuru Üzüm Sektörünün acil ihtiyaçları, * Mevsimlik tarım işletmelerinin yaşadığı nitelikli işgücü temini yetersizliği ve  ihracatta rekabet dezavantajına sebebiyet veren maliyet yükleri gibi hususları bir kez daha doğrudan Bakanlığa ve Bakanlık Bürokratlarına aktarabilmiş olmanın memnuniyet verici olduğunu belirtti.