• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI SEKTÖREL İNCELEME PROGRAMI
MANİSA TİCARET BORSASI SEKTÖREL İNCELEME PROGRAMI02 Mayıs 2016 Pazartesi

Manisa Ticaret Borsası’nın Zeytin ve Zeytinyağı üretiminde faaliyet gösteren Üyelerinden oluşan Sektör Heyeti; zeytin, zeytinyağı ve üretim teknolojisi markalarının buluşma noktası olan ve 27-30 Nisan 2016 tarihleri arasında düzenlenen, OLİVTECH 2016 - 6. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nda, incelemelerde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası’nın düzenlediği ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Ercan ve Meclis Üyesi Mehmet Ersaygı’nın da katıldığı inceleme programında, Sektör Üyeleriyle birlikte;  Sektörün Manisa’daki ekonomik hacminin yükseltilmesi için üretim, işleme ve pazarlama alanlarındaki son gelişmeler üzerinde inceleme ve firma görüşmelerinde bulunuldu.

Bu yıl 12 İl ve 2 Ülkeden toplam 254 katılımcı firma ve kuruluşun yer aldığı 6. OLIVTECH Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı’nda yapılan Sektörel inceleme programının amacı hakkında, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise şunları belirtti:

“- Bu Fuar Zeytin ve Zeytinyağı alanındaki Türkiye’nin tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyor. İhtisas fuarları ise, Üye İşletmelerimizin mevcut üretim ve faaliyet yapılarını güncel ve yeni uluslararası standartlar ile mukayese ederek, gelişim planlamalarını daha somut olarak yapmaları bakımından büyük önem taşıyor. Bu program kapsamında gözettiğimiz diğer konular da;  

*Daha verimli ve katma değerli üretim esaslarının Manisa ve Türkiye Ekonomisine kazandırılması,

*İştirakçi Firmalar ile görüşerek yeni ticari bağlantı, pazarlama, girişimcilik ve istihdam alanlarının oluşturulması,

*Hasat, işleme ve ambalajlama teknolojileri, saklama üniteleri, stoklama tankları, gıda analiz cihazları gibi sektörün her aşamasında yer alan tamamlayıcı unsurlardaki yenilik ve inovatif çalışmaların takip edilmesi olmuştur. ”