• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
VALİ GÜVENÇER RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ
VALİ GÜVENÇER RESMİ HEYETLE BİRLİKTE BAYRAM ÖNCESİ CANLI HAYVAN BORSASI'NI İNCELEDİ06 Eylül 2016 Salı

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Mehmet YÜCE, Manisa Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu,İl Jandarma Komutanı J.Albay Özcan Kaplan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü'nün  de aralarında bulunduğu resmi heyetle birlikte Manisa Ticaret Borsası'na bağlı Canlı Hayvan Borsası'nda inceleme ziyaretinde bulundu.

Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Disiplin Kurulu Üyesi Levent Örülüer tarafından Canlı Hayvan Borsası’nda karşılanan Vali Bektaş ve beraberindeki Protokol, tesisin geneli ve işleyiş hakkında incelemede bulunarak ayrıca kurbanlık hayvanların yer aldığı padoklarda vatandaşlar ve kurbanlık satıcıları ile görüştüler.

Tesisin gezilmesinin ardından bir açıklama yapan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık ÖZKASAP,

Bizim buradaki en büyük amaçlarımızdan bir tanesi, gerek Manisalı vatandaşlarımız gerekse dışarıdan gelen misafirlerimize en iyi şartlarda Kurban Pazarı ve işleyiş düzeni sunmak. Burada hayvan ve sürü sahiplerine de daha iyi bir pazar ortamı sunmak için altyapı iyileştirmeleri dahil her türlü mücadeleyi veriyoruz. Şuana kadar hayvan satışlarından, hayvan satıcıları memnun. Arife günü ve yaklaşan günlerde işlemler daha da yoğunlaşacaktır. Bu vesileyle Kurban Pazarı faaliyetlerinin başlaması öncesinde ve devamında, kanalizasyon sisteminin iyileştirilmesi, ilaçlama, çevre düzeni, temizlik ve zabıta hizmetlerinde bize önemli destekler veren Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza ve Şehzadeler Belediye Başkanlığımıza ve ayrıca her zaman teknik destek aldığımız İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimize ve Asayiş konusunda desteklerini esirgemeyen Manisa İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

Manisa Valisi Güvençer;  "Kurban Bayramı öncesi olmasaydı belki de çok uzun zaman sonra ziyaret etme fırsatı bulacaktım. Beni gerçekten hem şaşırttı hem de mutlu etti. Manisa için çok önemli bir kazanım. Başta Manisa Ticaret Borsamız olmak üzere, emeği geçen işletmesinde sorumluluk alan tüm arkadaşlarımı da yürekten kutluyorum" dedi.

Kurban Bayramı'nın özellikle Türk milleti tarafından bir şenliğe dönüştürülmüş adet boyutunun da olduğunu sözlerine ekleyen Vali Güvençer, "Kurban Bayramı dini vecibenin yerine getirilmesi için Allahü teala tarafından lütfedilmiş bir ibadet. Bu ibadet özellikle Türk milleti tarafından bir şenliğe dönüştürülmüş bir adet boyutu da var. Hayvan pazarları, alışverişler, pazarlıklar, hayvanın alınması, bir süre belki evde beslenmesi, kesimi olsun bize mahsus özel adetler. Her konuda olduğu gibi vatandaşın ibadet özgürlüğünün yerine getirilmesinde de kendini sorumlu kılan Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle son 15 yılda çıkardığı mevzuat ve teşkilatlanması marifetiyle kurban pazarlarında, hayvan alım ve muhafazalarını bir kurala bağladı. Burada insan sağlığı, hayvan sağlığı kadar İslam'ın gerektirdiği ibadet ölçülerinin tesisi de son derece önemli. Ben gereken sağlık kurallarının ve denetleme kurallarının Manisa Ticaret Borsası’nın sahip olduğu ve Manisa halkının hizmetine sunduğu bu Pazar yerinde çok daha düzgün bir şekilde işletildiğini görüyorum" diye konuştu.