• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Ticaret Borsası'nın İşlem Hacmi Yükselmeye Devam Ediyor
Manisa Ticaret Borsası'nın İşlem Hacmi Yükselmeye Devam Ediyor 23 Nisan 2013 Salı

Türkiye genelindeki 113 Ticaret Borsası’nın 2011-2012 yılları işlem hacimleri, değişim oranları ve Ülkemizdeki toplam işlem hacmi içindeki etkinlik paylarının raporlandığı bölümde Manisa Ticaret Borsası’nın yükselişini istikrarlı bir şekilde sürdürmesi ise yine yüzleri güldürdü.
 
Raporda Manisa Ticaret Borsası, Ege Bölgesi’ndeki 17 Borsa içerisinde yine ilk 3’te, Türkiye genelinde ise ilk 19’da yer alırken, Manisa Ticaret Borsa’sında tescil gören 1,6 milyar TL’lik işlem hacmi ile Manisa’nın tarıma dayalı ekonomisi de Ülkemizin bu alandaki lokomotif güçlerinden biri olarak; tarımsal üretimi, tarıma dayalı sanayisi ve ticareti ile üretkenlikteki başarısını bir kez daha göstermiş oldu.
 
Raporda alınan sonuçlarla; üst üste iki yıl 1,3 milyar ve 1,6 milyar TL ile %40 ve %20’nin üzerindeki oranlarda artış gösteren işlem hacmini, tescil hizmetleriyle kayıt altına alan Manisa Ticaret Borsası da TOBB ve ilgili Bakanlıklar nezdindeki köklü kurumsal kimliğini daha da ileriye taşıdı.
 
Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise rapora ilişkin değerlendirmesinde şunları belirtti:
“ Alınan sonuçla ilgili olarak her şeyden önce, tarımsal ekonomimize alın teriyle kaynak sağlayan Çiftçilerimize ve Tüm Üyelerimize yani ürünlerimize ekonomik döngü sağlayan tüm Esnafımıza, Tüccarımıza, İşletmelerimize ve İhracatçılarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. TOBB ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığının veri tabanında yer alan kayıtlar ve Borsamızın ivme kazanan tüm çalışmaları; Manisalı Üretici ve İşletmelerimizin kararlı üretim mücadelesinin ve bunun için harcanan yoğun mesainin ürünüdür.
Rakamlarla desteklenen, Manisa’nın tarıma dayalı ekonomisinin gelişimiyle ilgili bu olumlu sonuçlar Borsa Yönetimi olarak bizlerin pek çok duygu ve düşünceyi bir arada değerlendirmemize vesile olmuştur. Üyelerimiz ve Üreticilerimiz bizlere tarifi mümkün olmayan bir gurur yaşatmışlardır. Yaşatılan bu gururun karşılığını hizmete devam ederek vermek, bu tablonun hep birlikte daha ileriye taşındığını Üyelerimizin yakın ilgisi ve artan diyaloğu ile görmek en büyük mutluluğumuz olacaktır.
Buradan hareketle de düşüncelerimiz;
Borsamızın Kurumsallığı ve Manisa olarak iki konuya odaklanmaktadır:
Neredeyse Cumhuriyetimiz ile yaşıt olan Manisa Ticaret Borsası, bugüne kadar; Kanunla düzenlenen vazife sahalarının yanında temsil ettiği özel sektör camiasının da desteğiyle toplumsal ve ekonomik fayda üretmek için üyelerinin ve kamunun yararını sürekli ön planda tutmaya çalışmıştır. Son iki yılda ise işlem hacmimiz kümülatif  olarak %63, projelendirmeye aktarılabilir bütçe yapımız ise %500 gibi yüksek oranlarda artış göstermiştir. Ancak; değişen ve gelişen tüm sosyo- ekonomik koşullara uyum sağlamak ve daha iyilerini başarmak için Yönetimimiz, 2013 yılını ayrı bir milat olarak belirlemiştir.
 
Borsamız, bu yıl başında Akreditasyon ve Üyelerimizin Sektörel İhtiyaçlarına Yönelik Stratejik Plan çalışmalarına başlamıştır. Manisa Ticaret Borsası’nın sektörel etki düzeyini yükseltmek, performansını izlemek ve sürekli iyileştirmek için kurulacak sistemde Stratejik Planlama temel araçlardan biri olacaktır.
 
Manisa ise bölgesel ve küresel ölçekte önemli bir tarımsal üretim merkezidir. Manisa’da üretilen pek çok stratejik ürün ayrıca Ülkemizin gıda sanayi ve tarıma dayalı diğer üretim sektörlerine girdi teşkil etmektedir. Günümüzde Manisalılar olarak; marka olmak, dünya markalarıyla rekabet edebilir kalite standartlarında üretim yapmak, ihracatta çeşitliliği arttırmak ve büyük ölçekte ekonomik değer yaratacak proje olanaklarını devreye geçirmek başlıca hedeflerimiz arasındadır. Manisa Ticaret Borsası da gerçekleştirdiği projeler ve diğer yerel dinamiklerle uyum içerisinde sürdürülen çalışmalar doğrultusunda, bu vizyonun başarısı ve yatırımların arttırılmasına yönelik çalışmalarına her zaman devam edecektir.