• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası
Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası23 Nisan 2013 Salı

Ekmek israfı konusunu 2008 yılında kamuoyunun gündemine taşıyan Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü (TMO), 2012 yılında; Türkiye'de ekmek üretimi ve tüketimi, tüketim alışkanlıkları, ekmeğin israfı, israfın nerelerde ve ne şekilde gerçekleştiği hususlarını ortaya koyan bir araştırma yaptırmıştır.

Araştırma sonuçları "Türkiye'de Ekmek İsrafı Araştırması" adı altında bir kitapta toplanmıştır. Ülkemizde 2012 yılı itibari ile yıllık 37 milyar adet ekmek üretilmekte bunun 2,1 milyar adeti (% 51,4 adeti fırınlarda, % 37,9 hanelerde, % 10,7 personel ve öğrenci yemekhaneleri, lokanta ve otellerde) israf edilmektedir. Yapılan araştırma, israfın boyutlarını ortaya koymuş ve konunun ne denli önemli olduğunun kamuoyu tarafından fark edilmesi için kritik bir kaynak olmuştur.

"Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" 17 Ocak 2013 tarihinde Başbakanlığımız tarafından başlatılmış olup, kampanya TMO'nun koordinatörlüğünde tüm kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliğiyle, toplumun tüm kesimlerine ulaşılacak şekilde hali hazırda devam etmektedir.

www.ekmekisrafetme.com adresinde yer alan kampanya ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.