• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mali Genel Kurulu Yapıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Mali Genel Kurulu Yapıldı03 Mayıs 2013 Cuma

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 2013 yılı Mali Genel Kurulu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ETÜ) yapıldı. Genel Kurulda Manisa Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Ergun Türek, Delegeler İlhan Düzenli, Ali Yılmaz ve Erdal Hekimci de Genel Kurul Programına katılarak çeşitli istişarelerde bulundular. Program kapsamında TOBB Başkanı M.Rıfat Hisarcıklığlu ile de görüşme yapıldı.

 

 

Genel Kurul’da bir konuşma yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu TOBB camiasının, özel sektörün birlikten doğan gücü olduğunu belirterek, “Hem Türkiye’ye, hem de dünyaya örnek olan bu geleneğimiz sayesinde, bugün OECD tarafından komşu coğrafyamızdaki tüm ülkelere bizim Oda ve Borsa yapımız örnek gösteriliyor” dedi.

 

 

 

Genel Kurula katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da buradaki konuşmasında, tüm bürokratlara, memurlara her zaman odalar ve borsalarla birlikte çalışmalarını söylediğini belirterek, personelin de her zaman bu anlayışta olduğunu ifade etti. Bundan sonra da bu işbirliğini devam ettireceklerini vurgulayan Yazıcı, oda borsa delegeleri ve özel sektör temsilcilerine atfen şöyle devam etti: "Sizin kapasitenizi, potansiyelinizi en iyi biz biliyoruz. Şanlı bayrağımız sizlerin gayretleriyle, ürettiğiniz ürünlerle, dünyanın dört bir yanında dalgalanıyor. Bu, gurur duymamız gereken bir şeydir. Bunu sizler sağlıyorsunuz. 2002 sonrasında sağlanan siyasi istikrar ve reform süreci, özel sektörümüzün becerisi ve dinamizmiyle birleşince bugün ortaya çok parlak bir Türkiye çıktı. Bu başarı hikayesi kamu-özel sektör işbirliğinin yazdığı başarı hikayesidir."