• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
KIRMIZI ET SEKTÖRÜNÜN STANDARTLARI MANİSA TİCARET BORSASI'NDA İSTİŞARE EDİLDİ
KIRMIZI ET SEKTÖRÜNÜN STANDARTLARI MANİSA TİCARET BORSASI'NDA İSTİŞARE EDİLDİ18 Ocak 2017 Çarşamba

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Manisa Ticaret Borsası işbirliğinde, Sektörde faaliyet gösteren Gerçek ve Tüzel Kişi İşletmelere yönelik, “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği” ve “Gıda İşletmelerinde Yerel Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerin Düzenlenmesine Dair Yönetmelik” Düzenlemeleri Hakkında Bilgilendirme ve Uygulamalara İlişkin Sektör Mensupları İle İstişare Toplantısı düzenlendi.

Manisa Ticaret Borsası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Metin Öztürk, Yunusemre Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Engin Kurt, Gıda ve Yem Şube Müdürü Hakan Kırmızı, Şehzadeler ve Yunusemre Merkez İlçelerinde faaliyet gösteren Kasaplık Mesleği Mensupları ve Kırmızı Et Sektörü Temsilcileri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap; Temel besin kaynaklarından bir tanesi olan kırmızı etin, son tüketici olan Vatandaşlarımıza ulaştırılmasında, canlı hayvan yetiştiriciliğinden işlenmiş et ve et ürünleri arzına kadar geçen süreçte yoğun emek sarf edildiğine vurgu yaparak, Manisa’daki Kasap Esnafının ve Sektör Temsilcilerinin son dönemdeki zorlu piyasa şartlarına, artan üretim ve tüm işletme maliyetlerine rağmen, iyi kalite, iyi fiyat, hijyen ve güven bileşeninde Vatandaşlarımızın kırmızı etten yeterince faydalanabilmeleri ve resmi  düzenlemelere  uygunluk için mücadele verdiklerini belirtti. İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinin ve ilgili Şube Müdürlükleri’nin de sektörün daha sağlıklı işlemesi adına çaba sarf ettiklerini ifade eden Özkasap, karşılıklı anlayış ve işbirliği içerisinde hem Sektör Mensupları hem de  Nihai Tüketiciler için daha iyi standartlara ulaşılması amacıyla çalışıldığını söyledi.

Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Metin Öztürk de Katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada; Manisa’daki Sektör Temsilcilerinin yaşadıkları piyasa zorluklarını çok iyi bildiklerini belirterek, tüm zorluklara rağmen sektörün içinde kalarak faaliyetlerini sürdürmelerini çok önemsediklerini ifade etti. Yasal Şartlara uyum içerisinde daha iyi hizmet vermek için Manisa’daki Sektör Temsilcilerinin gerekli duyarlılığı gösterdiklerini, denetim istatistiklerine göre Manisa’nın Türkiye Genelinde gıda güvenliği konusunda en iyi İllerden birisi olduğunu belirten Öztürk, ancak  et ve et ürünleri dahil tüm gıda arzı faaliyetlerinin insan sağlığı bakımında çok hassas olduğunu, bu nedenle uygulama bilgilendirmelerinin, denetimlerin, risklerin ve sektöre zarar veren faaliyetlerin önlenmesinin bir zorunluluk olduğunu söyledi.

Yunusemre Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Engin Kurt ise; Sektörün Manisa’da iyi bir seviyede olduğunu, toplantıda paylaşılan güncel bilgi, yöntem ve tespitlerin daha iyi seviyelere ulaşılması için kaynak teşkil edeceğini, Sektör Mensuplarından alınan geribildirimlerin faaliyet eşgüdümünü arttıracağını Tüm Müdürlük Uzmanlarının da yapıcı bir tutumla sektörün sürekli gelişiminin destekleyicisi olacağını belirtti.

Gıda ve Şube Müdürü Hakan Kırmızı, Şube Müdürlüğü Uzmanları Dr. Defne Bacınoğlu ve Selma Sıdal’ın sunumlarıyla Güncel Tebliğ ve Yönetmelik düzenlemelerinin anlatıldığı toplantıda, iyi uygulama örnekleri de paylaşıldı. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp ve Disiplin Kurulu Üyesi Levent Örülüer’in moderatörlüğünde yapılan soru-cevap bölümünde ise mevzuat hükümlerine uyumda yaşanan zorluklar ve yine mevzuatlara uygun çözüm yolları üzerinde mutabakat ve bilgi alışverişi imkanı oluştu.