• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Ticaret Borsası ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Arasında Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında İşbirliği Protokolü Yapıldı
Manisa Ticaret Borsası ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Arasında  Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında İşbirliği Protokolü Yapıldı02 Mart 2017 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 07 Şubat 2017’de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde gerçekleştirilen Türkiye Ekonomi Şurası’nda başlattığı “İstihdam Seferberliği” kapsamında; Manisa Ticaret Borsası ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında “İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü” imzalandı.

Yapılan Protokole göre Manisa Ticaret Borsası bünyesinde oluşturulacak ve teknik hazırlıkları takiben kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan Manisa Ticaret Borsası İŞKUR Hizmet Noktası’nda, Manisa Ticaret Borsası ile Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında etkin şekilde işleyen bir işbirliği tesis edilerek;

*İşgücü temininde İşkur’un verdiği hizmetler ve İşkur Uygulamaları üzerinden istihdam sağlayan İşletmelere verilecek teşvikler hakkında, İşverenlere yönelik danışmanlık hizmetleri sunulması,

*İşgücü piyasasında ihtiyaç duyulan niteliklere ilişkin, İş Arayanlara yönelik danışmanlık hizmetleri sunulması,

*İşverenlerin Stajyer ihtiyaçlarının karşılanması,

*Mesleki yeterlilik belgesi olmayan Çalışanlara yönelik kursların düzenlenmesi. Düzenlenen kurlarla Çalışanlara mesleki yetkinlik ve tecrübe kazandırılması gibi konularda,

İşverenlerin talepleri ve İş Arayanların başvuruları alınacak. Alınan talep ve başvuruların İki Kurumun koordinasyonunda takip edilmesi ve gerekli uygulamalarla birlikte sonuçlandırılması neticesinde de İş Arayanların istihdam edilmelerinin, İşverenlerin ise ihtiyaç duydukları nitelikli işgücünü temin etmelerinin sağlanmasına çalışılacak.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ve Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Sinan Aktaş’ın imzaladığı Protokol öncesinde yapılan, Manisa İŞKUR Şube Müdürleri Serkan Özmen ve Metin Demirci, Manisa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ergun Türek ve Meclis Üyelerinin de hazır bulunduğu Protokol Toplantısında; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin işbirliğinde alt yapısı hazırlanan “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” çalışmalarının nasıl yürütüleceği üzerinde duruldu.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, yapılan Protokol ve İstihdam Seferberliği hakkında şunları belirtti:

“-Türkiye Ekonomisi Dünya Ekonomisinin ayrılmaz bir parçası. Dolayısıyla küresel ölçekteki yavaş büyümenin yanı sıra bölgesel istikrarsızlığın etkilerinin de hissedildiği bir dönemdeyiz. Ancak bu dönem de geçecek. Şimdi Dünyanın yeniden kurulduğu, dengelerin yeniden tesis edildiği bir geçiş sürecinin içindeyiz. Hükümetimiz de bu süreçte mevcut olanı, bir başka deyişle iş dünyasının gücünü ve çeşitli refah göstergelerimize etki eden istihdamımızı koruma ve artırma hususlarında özel sektöre önemli destekler sağladı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı İstihdam Seferberliği ve bu kapsamda Hükümetimizin hazırladığı destekler öncesinde, bugüne kadar çalışma hayatında ve istihdamda en önemli sıkıntılardan birisi istihdam üzerindeki vergi ve Sosyal Güvenlik Kurumu primi gibi maddi yüklerdi. Bizi yavaşlatan diğer önemli eksikliğimiz ise nitelikli işgücü teminindeki yetersizlikti. 2017 yılına ise bu iki sıkıntılı konunun aşılacağı, daha önce benzeri görülmemiş iki destek kararıyla girildi. “İstihdam Seferberliği” kapsamında alınan kararlarla, Özel Sektör-İŞKUR işbirliğinde Oda/Borsa Hizmet Noktalarıyla gerçekleştirilecek “İşbaşı Eğitim Programları” ve yine Özel Sektör-SGK işbirliğinde gerçekleştirilecek “Artı İstihdam Programı” uygulamaları, hem İşverenlerimize hem de İş Arayan Vatandaşlarımıza çok önemli kolaylıklar sağlayacak.

Sayın Valimizin de bilgileri dahilinde bugün imzaladığımız İŞKUR Hizmet Noktası Protokolü ile birinci adımı başlatmış bulunuyoruz. Çok kısa bir süre içerinde yine Sayın Valimizin koordinasyonunda her iki Programın da ayrıntılarıyla anlatıldığı, uygulamaların yapıldığı ve periyodik olarak takip edildiği aşamaya geçeceğiz. Tüm İşverenlerimizi ve İş arayan Vatandaşlarımızı faydalanmaya davet ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.”

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Vekili Sinan Aktaş ise Hizmet Noktası Protokolü’nü şu şekilde özetledi:

“-Manisa Ticaret Borsası Yönetimine göstermiş oldukları hassasiyet ve yakın ilgi dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyorum. Hizmet Noktası Protokolümüz ile; Şirketler, tüm istihdam ve eğitim taleplerini Üye oldukları Manisa Ticaret Borsası’na bildirebilecekler. İş Arayan Vatandaşlarımız da açık iş sorgusu ve iş başvurusu yapabilecekler. Borsamız ise kendilerine gelen talepleri sisteme girecek. Müdürlüğümüz tarafından istihdam ve eğitim talepleri karşılanacak, programlar uygulanacak. Programlar sonucunda hem çalışanlar hem de işverenler teşviklerden ve desteklerden yararlanacaklar. Kurumumuzca verilecek eğitimi takiben Borsamız, yetkilendireceği kendi içinden bir Görevli ile ayrıca bilgi danışmanlığı konularında da İşverenlerimize ve Vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Tüm İşverenlerimiz ve Vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”