• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞAR YARDIMCISI OSMAN ARIKAN NACAR VE BERABERİNDEKİ HEYET MANİSA TİCARET BORSASINI ZİYARET ETTİ.
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI  MÜSTEŞAR YARDIMCISI OSMAN ARIKAN NACAR VE BERABERİNDEKİ HEYET  MANİSA TİCARET BORSASINI ZİYARET ETTİ.16 Mart 2017 Perşembe

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan “Milli İstihdam Seferberliği” kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Manisa SGK İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa İŞKUR İl Müdürü Sinan Aktaş, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Sosyal Güvenlik Kurumu İç Denetim Birimi Yetkililerinden oluşan bir heyetle Manisa Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cahit Yayman ve Mahmut Bilgin, Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Yardımcısı Taner Özalp, Meclis Üyeleri Mehmet Ersaygı, Rıza Güner ve Reşat Korguz’un ev sahipliği yaptığı ziyarette, Milli İstihdam Seferberliği kapsamında *Kanunlaşan Teşvikler, *Teşvik uygulamalarına ilişkin SGK-İŞKUR-Manisa Ticaret Borsası işbirliğinde İşletmelere yönelik gerçekleştirilecek çalışmalar, *İş ve işçi bulma hizmetleri entegrasyonu, *İşletmelerin halen sosyal güvenlik ve istihdam alanında karşılaştıkları sorunlar, talepleri ve çözüm önerileri görüşülen konuların ana temasını oluşturdu.

Milli İstihdam Seferberliği ve Çalışma Hayatını Düzenleyecek Reform Alanlarında Devletin çok kararlı ve emin adımlarla ilerlediğini aktaran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Osman Arıkan Nacar, ziyarete ilişkin değerlendirmesinde ayrıca şunları belirtti:

“-2017 yılı içerisinde Manisa’ya ikinci ziyaretimizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Borsamızın Yönetimiyle de görüştüğümüz bir önceki programımızda tespit edilen sorunlar çok hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırıldı. Bu ziyaretimizde de Manisa Ticaret Borsası’na Üye İşletmelerin yaşadığı sorunları dinleme fırsatımız oldu. Bu sorunlardan çözebileceklerimizi yerinde çözmek, eğer mümkün değilse Sayın Bakanımızın Başkanlığında Bakanlık Merkezimizde istişare etmek üzere notlarımızı aldık. İş Dünyasının yükünü hafifletmek ve İstihdam Seferberliğinde Kamu-Özel Sektör İşbirliğini derinleştirmek adına çok verimli bir toplantı oldu. Ticaret Borsası Başkanlığına ve Yönetimine tekrar çok teşekkür ederiz. Bugüne kadar çalışma hayatında ve istihdamda var olan sorunları sahada dinledik. Sayın Bakanımızın Başkanlığında masaya yatırdık. Dünya Genelindeki uygulamaları ve Türk Çalışma Hayatındaki uygulamaları tarihi süreci de dahil ederek ayrıntılarıyla inceledik. İşverenlerimiz ve Çalışanlarımız adına İş Hukuku, Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Hukukunu gibi alanları kapsayan, adalet ve hakkaniyete dayalı çok daha büyük reformlar referandum sürecini takiben İş ve Çalışma Hayatımıza girmiş olacak.”

İş Dünyasının gücünü ve çeşitli refah göstergelerimize etki eden İstihdamı korumak ve artırmak amacıyla oluşturulan destekleri ve İstihdam Seferberliği’ni çok önemsediklerini ifade eden Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ise ziyarete ilişkin şunları belirtti:

“- Sayın Müsteşar Yardımcımızın ve Bakanlığımızı Temsil Eden Heyetin ziyaretlerinden dolayı çok mutlu olduk. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz toplantıda; İş Dünyamızın yeterince haberdar olmadığı SGK ve İŞKUR Desteklerinden etkin şekilde faydalanılması ve Manisa’daki İstihdam Oranının artırılmasına yönelik gerçekleştirebileceğimiz çalışmalar üzerinde bilgi ve görüş alış verişinde bulunduk. Bakanlığımızın çalışma alanına giren konularda; *Çalışma süreçlerinde iş dünyasına bürokratik işlemler ve dokümantasyon bakımından zaman kaybettiren, *Üretim, ticaret ve istihdam kapasitesini düşürücü maliyet yükleyen, *Fiili çalışma hayatı ile mevzuat arasındaki uyumsuzluklar nedeniyle cezai sorumluluk getiren, özetle ekonomik faaliyet hacmimizi ve verimliliğimizi  etkileyen iyileştirme tespitlerimizi bir kere daha Sayın Müsteşar Yardımcımıza aktarma fırsatımız oldu. Kendileri; bir önceki ziyaretlerinde aldıkları notların nasıl çözüldüğüne ilişkin bilgiler de verdiler. Kendilerine ve Ziyaret Heyetine yapıcı ve çözüme yönelik ayrıntılardaki titiz temasları dolayısıyla teşekkürlerimizi sunuyorum. İstihdam Seferberliği alanında ise bilindiği üzere Sayın Valimizin koordinasyonlarında Manisa’mızda çalışmalara başlandı. Önümüzdeki günlerde duyuru, eğitim, seminer ve hizmet noktası faaliyetleri gibi somut çalışmaları Üyelerimize ve Kamuoyuna faydalanmaları için sunmaya başlamış olacağız.