• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
10. Manisa İstihdamda Buluşma Günleri
10. Manisa İstihdamda Buluşma Günleri20 Mart 2017 Pazartesi

10. Manisa İstihdamda Buluşma Günleri

Manisa Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde 10. İstihdamda Buluşma Günleri Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur, İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, İŞ-KUR Manisa İl Müdür Vekili Sinan Aktaş, Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Yavuz Kurt, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ömer Geriter, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İş Adamları, Meslek Liseleri Öğrencileri ve İş Arayan Vatandaşlar katıldı.

35 firmanın stant açarak iş başvurusu aldığı ve Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterilen fuar iş arayanları ve iş verenleri bir araya getirerek istihdama büyük katkılar sağlaması hedefleniyor.

 

Fuarda açıklamalarda bulunan İŞ-KUR Genel Müdür Yardımcısı Kadri Kabak, istihdam seferberliği kapsamında çalışmalarına hız verdiklerini belirterek Mart ayının sonuna kadar 30 büyük şehirde istihdam fuarları gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. İstihdam seferberliği kapsamında Manisa'nın 25 bin kişilik istihdam taahhüdü verdiğini hatırlatan Kabak, "Bunu gerçekleştirmek anlamında da biz de Devlet olarak Çalışma Bakanlığı olarak, Türkiye İş Kurumu olarak, 9 Şubat itibariyle artı istihdama yönelik olarak yapılacak çalışmalarla da tarihimizin en büyük istihdam seferberliğini başlatmış olduk.

Bu seferberlikle birlikte artık 1 Şubat tarihinden itibaren artı istihdam olarak iş yerine alacağınız bir kişinin 2017 yılı sonuna kadar tüm SGK primlerini, vergi gibi unsurlarını İŞ-KUR olarak biz karşılayacağız. Eğer aralık ayındaki mevcut işçi sayınıza aldığınız her bir işçi için bu işçiler son 3 aydır işsiz olan kişilerse ve İŞ-KUR'a kayıtlı kişilerden seçilmişse yıl sonuna kadar sadece bin 404 lira olan işçinin net ücreti iş verenin cebinden çıkacak. Kalan miktarın tamamını İŞ-KUR olarak biz üstleniyoruz. Bunun üst sınırı da kişi sayısı bakımından yok" dedi.

Konuşmaların ardından; En çok istihdam sağlayan, en çok engelli istihdamı sağlayan ve en fazla kadın istihdamı sağlayan firmalara plaket verildi.