• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA 477. ULUSLARARASI MESİR MACUNU FESTİVALİ, MESİR MACUNU KARMA TÖRENİYLE BAŞLADI.
MANİSA 477. ULUSLARARASI MESİR MACUNU FESTİVALİ,  MESİR MACUNU KARMA TÖRENİYLE BAŞLADI.21 Mart 2017 Salı

UNESCO Somut Olmayan Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin 477.'si, temsili macun karma töreniyle başladı.

Nevruz Bayramı sebebiyle ilk olarak Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Protokol üyelerinin yakılan Nevruz ateşinden atlamasının ardından boyanmış Nevruz yumurtaları dağıtıldı. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından da vatandaşlara ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.

Daha sonra geleneksel Mesir Macunu festivali karma töreni için Sultan Camii bahçesinde bulunan Sultan Parkı Bimarhane'sine geçildi. Burada Mehter takımının gösterisinden sonra okunan Mesir ilahisiyle macun karma töreni yapıldı.

Karma törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Milletvekili Recai Berber, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,1. Eğitim Piyade Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Manisa'yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Oda Başkanları, Daire müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri ve Vatandaşlar katıldı.

Mesir Karma Töreni ve Baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Manisa Ticaret Borsası, Sultan Camii bahçesinde lokma döktürdü.