MANİSA KİRAZ PAZARI DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI
MANİSA KİRAZ PAZARI DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI22 Nisan 2017 Cumartesi

MANİSA İli Şehzadeler İlçesi’nde kiraz üretimi ile dikkat çeken Sancaklıbozköy Mahallesi'nde, Şehzadeler Belediyesi tarafından yaptırılan Kiraz Pazarı hizmete girdi.

Kiraz Pazarı'nın açılış törenine, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, Üreticiler ve Tüccarlar katıldı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Toplamda 138 dönüm üzerine yapılan Pazar yerimiz yaklaşık 4 milyon 384 bin lira ihale bedeli ile tamamlanmıştır. Ayrılan 3 bin 600 metrekarelik alan Türkiye'nin farklı illerinden gelen tüccarlarımızın kullanımına sunulacaktır. Kiraz pazarımızın içerisinde 60 dükkan olacak. Ayrıca 5 bin 400 metrekare alanda 142 ton çelik konstrüksiyon kullanarak üç kapalı pazar yeri yapıldı. Sancaklıbozköy kiraz pazarımızda 25 bin metrekare saha betonu, 10 bin metrekare parke taşı döşemesi, bin 856 metre çit, 1 mescit, 1 kafeterya, 1 idari bina ve tuvalet gibi vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak olan tesisler mevcut."

Törende yapılan konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından pazarın açılış kurdelesi kesildi.