• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA İL VE İLÇELERİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI AKHİSAR'DA TOPLANDI
MANİSA İL VE İLÇELERİ ODA VE BORSA BAŞKANLARI AKHİSAR'DA TOPLANDI03 Mayıs 2017 Çarşamba

Manisa İli ve İlçeleri Oda ve Borsa Başkanları 2017 yılı ilk İstişare toplantısı Akhisar’da düzenlendi. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleşen  toplantıya Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap,  Manisa TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa TSO Meclis Başkanı Hayati Dolman, Akhisar TSO Yönetim Kurulu  Başkanı Abdurrahman Yılmaz, Akhisar TSO Meclis Başkanı Şenol Ürküp,  Akhisar TB Meclis Başkanı Bahattin Alkın, Gördes TSO Meclis Başkanı Ahmet Demirulus,  Salihli TSO Meclis Başkanı Süleyman Oral, Salihli TB Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş Aksoy, Salihli TB Meclis Başkanı Halil Çöygün, Soma TSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Bakır, Turgutlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Manisa İli Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Doç.Dr.Mahmut Karğın ile Oda ve Borsaların Genel Sekreterleri katıldı.

 

 

“İkinci bir Nuh’un gemisi yok”

Gündeme dair konuların görüşüldüğü toplantının açılışında konuşan Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Yılmaz; “Bugün nazik davetimize teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Ülkemiz zor günlerden geçiyor, her zamankinden daha çok birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Bizim aslında üç düşmanımız var. Birincisi fakirlik, ikincisi ihtilaf, üçüncüsü cehalet. Biz, fakirlikten çok çalışarak kurtulabiliriz. Cehaleti eğitimle telafi edebiliriz. İhtilafı ise, birlik olarak ortadan kaldırabiliriz. Biz de, bunun örneğini burada gerçekleştirmeye çalıştık. Bu ittifakımızı daha da güçlendirerek sürdürmemiz lazım. Çünkü bu gemi hepimizin, gemi su almaya başladığı zaman hepimiz sıkıntı çekmeye başlayacağız. İkinci bir Nuh’un gemisi yoktur. Tekrar geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

“Yatırım Yapacak Yer Sıkıntımız Var”

Toplantıda söz alan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise yaptığı konuşmada; "Manisa’da her şeyden önce ciddi bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Manisa’nın kalkınmasında birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yatırım yapanı destekleyeceğiz, İhracatçıya teşvik vereceğiz ki önümüz daha da açılsın. Üzüm ve zeytinde ciddi söz sahibiyiz. Ülkemizde ve Dünyadaki nüfus artışına paralel olarak Gıda ihtiyacının sürekli artacağını düşündüğümüzde önümüzdeki yıllarda Manisa’mız çok daha önemli bir yerde olacaktır. Manisa, Büyük Ova Projesi’ne dahil edilmiştir. Biz, Manisa Toprak Koruma Kurulu üyesi olarak da tarıma dayalı mutlak tarım arazilerini korumakla tarımın önünü açıyoruz. Akhisar, Salihli, Alaşehir, Turgutlu gibi İlçelerimiz de Manisa İl merkezimiz kadar kuvvetli. Tarımla birlikte Organize Sanayi Bölgeleri de Ülkemizin ihracatını destekliyor. Bakıyoruz yatırım yapılacak yer sıkıntımız var. Bugün Organize Sanayilerde yer almaya kalktığımızda dönümü 500 bin civarında. Yani, 10 dönüm yer almak istediğiniz de 5 Milyon lira para ödemek zorundasınız. Manisa bizim değerlendirebildiğimizden çok daha büyük bir potansiyel ve bunu daha etkili harekete geçirmek için özetle;

* Proje ve yatırım konularında ortaklık kültürümüzü geliştirmeliyiz

* Kayseri, Gaziantep ve  Bursa İlleri örneğinde olduğu gibi sözde değil ihracatta Manisalı olmalıyız

* İhracat yapanı desteklemeli, yapmayanı teşvik etmeliyiz, genç ve kadın girişimciliğimizi geliştirmeliyiz ki Manisa’nın potansiyelini yükseltelim” dedi.

“Akhisar Askeri Havaalanı Sivil Uçuşlara Açılsın”

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil ise; “Bu birlikteliğimizin çok önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Manisa’nın sorunlarını birlikte masaya yatırarak, güçlerimizi birleştirerek İlimizin sorunlarını daha kolay sonuca ulaştıracağımızı düşünüyorum. Toplantıya katılan Oda ve Borsalarımızın değerli Başkanları tarafından İlimizin yaşamış olduğu sorunlar ve çözüm önerileri anlatılacak. Başta üst kuruluşumuz TOBB olmak üzere, Manisa Vekillerimize ve konunun muhatabı olan Bakanlarımıza rapor halinde sunulacak. Manisa ekonomisi ile sanayisi ile hızlı büyüyen bir şehir. Türkiye’nin ihracat rakamlarına baktığımızda 7’inci sırada yer almakta. Böylesine hızlı büyüyen ve gelişen bir şehrin sorunları da mutlaka olacaktır. Bizler bu tür toplantılar da bir araya gelerek, bu sorunlarımıza hep birlikte çözüm arayacağız. Hepimizin sorunu olduğunu düşündüğüm Akhisar askeri havaalanının bir an önce sivil uçuşlara açılmasını istiyoruz. Geçmiş yıllarda sivil uçuşlara açık olan bu havaalanımızın yeniden sivil uçuşlara açılmasıyla başta Manisa merkez olmak üzere, bir çok ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız uçuşlarını Akhisar’dan yapma şansını bulacaklar. İzmir yollarında vakitlerimizi harcamamış olacağız” diye konuştu.

 “Manisa’nın Bir Bakanı Olmalı”

Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın; “Tabi ki birlik beraberlik çok önemli, bizler Odalar ve Borsalar olarak Manisa’da hep birlik beraberlik içindeyiz. Bu birlik ve beraberliğimizin Manisa’nın tüm kesimlerine yayılmasını ve bu birlik ve beraberliğin ürünü olarak Manisa’mızdan bir Bakan çıkmasını istiyoruz. Tarım sektöründe büyük sıkıntılar yaşanıyor. Eskiden, pamuk ekildiği zaman bütün ürünlerimiz para yapıyordu. 80’li yıllarda bile pamuk ihraç ederken bugün yüzde 65 pamuk ithal eder hale geldik. Bizim Gediz havzamız dünyanın en verimli toprakları. Çok geniş bir ürün yelpazesinin yetiştirilebildiği topraklara sahibiz. Topraklarımızın değerini alamıyoruz. OSB’lere geldiğimizde yer tahsislerinde büyük sıkıntı var. İzmir’e yakın olması sebebiyle Turgutlu’ya aşırı derece bir yüklenme var. Ahmetli İlçemize tarıma dayalı organize sanayi kurmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.