• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Manisa Ticaret Borsası Yönetimi AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'a Tebrik ve Teşekkür Ziyaretinde Bulundu
Manisa Ticaret Borsası Yönetimi AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur'a Tebrik ve Teşekkür Ziyaretinde Bulundu24 Mayıs 2017 Çarşamba

Manisa Ticaret Borsası Yönetimi, Adalet ve Kalkınma Partisi 3.Olağanüstü Büyük Kongresi’nde yeniden AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’na seçilen Adalet ve Kalkınma Partisi Manisa Milletvekili Murat Baybatur’u, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki Çalışma Ofisinde ziyaret ederek tebriklerini sundular.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap ile birlikte Meclis Başkanı Ergun Türek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cahit Yayman ve Mahmut Bilgin, Meclis Başkan Yardımcısı Ali Yılmaz, Disiplin Kurulu Başkanı Abdullah Ercan, Meclis Üyeleri Rıza Güner, Murat Büyükşahin ve Mehmet Ersaygı’dan oluşan Yönetim Heyetinin ziyaretinde, Başkan Sadık Özkasap ayrıca Manisa Ticaret Borsası’nın Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü’ne “Coğrafi İşaret Tescili” alınması yönündeki çalışmalarına vermiş olduğu destek için Manisa Milletvekili Murat Baybatur’a Manisa Ticaret Borsası ve Manisalılar adına teşekkür etti.

Manisa’nın güncel yapısal sorunları ve sorunlara ilişkin planlanan iyileştirme projeleri, iş ve çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile Manisa’nın üretim ve ekonomi faaliyetlerinde geliştirmeye açık konulardaki tespitlerin de karşılıklı bilgi alış verişiyle görüşüldüğü ziyaretin başında yaptığı konuşmasında Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap şunları belirtti:

“ - Ülkemizin ve Manisa’mızın geleceğinin inşasında bugüne kadar, geniş bir yelpazede taşıdıkları nice sorumluluklarının devamında; Adalet ve Kalkınma Partisi 3ncü Olağanüstü Büyük Kongresi’nde, yeniden seçilmiş oldukları MKYK Üyeliği Görevlerinin Manisa’mıza ve Ülkemize daha nice hayırlı hizmetler kazandıracağına olan inancımızla Sayın Milletvekilimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Bizler İş Dünyasının Temsilcileri olarak Ülkemiz için çalışıyor, Ülkemiz için üretiyoruz. Dünya Ekonomisinde dengelerin yeniden oluştuğu, yakın coğrafyamızdaki meselelerin Milli Güvenlik ve Refahımızı etkilemeden çözülmesinin büyük ciddiyet gerektirdiği bu dönemde, hızımızı kesme riski olan her türlü engeli, birlik ve beraberlik ruhu ile aşacağımıza inanıyoruz. Devletimizi yanımızda görmeyi her zamankinden daha çok istediğimiz bu dönemde, tam da bu isteğimize karşılık gelen çok önemli gelişmeler oluyor. Özetle, İş Dünyası olarak yapısal reformlara büyük önem veriyor, çalışma hayatı ve yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik taleplerimizin Hükümetimiz ve ilgili Bakanlıklarımız tarafından reformcu ve icracı bir yaklaşımla dikkate alınmasından, başlatılan ve ayrıca daha iyisi için taslakları üzerinde çalışılan vergi, sosyal güvenlik, istihdam ve finansmana ulaşım teşvikleri ile ihracat ve yatırımda bürokrasinin azaltılması gibi iyileştirme uygulamalarından memnuniyet duyuyoruz.

Bu kapsamda Sayın Baybatur’a karşı duyduğumuz memnuniyeti de ayrıca belirtmek istiyorum. Bugüne kadar Kendilerine ilettiğimiz her konuyu bizzat ilgili Kurumlar, Bakanlıklar ve Hükümetimiz düzeyinde takip ederek, gelişmelerin bizzat icracılarından oldular. Son olarak da farklı isimlerle anılmasının önlenmesi ve Manisa’nın isim hakkının muhafazası için geçtiğimiz yıl Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yaparak başlattığımız, oluşturduğumuz teknik ve tarihi raporlarla alınması için 1 yıldır üzerinde çalıştığımız Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü Coğrafi İşaret Tescili hususunda destek oldular. Başvurumuzun neticesinin hızlandırılması için Kendilerine ilettiğimiz Manisa’nın haklılığına ilişkin raporu süratle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ilettiler, Bakanlık Müsteşarlarımıza Manisa’nın haklılığını anlattılar. Destekleriyle kısa bir süre içerisinde Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan istenilen sonucun alınacağını düşünüyor ve Sayın Vekilimize tüm Manisa adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise ziyaretlerinden duyduğu memnuniyet dolayısıyla Manisa Ticaret Borsası Yönetimine teşekkür ederek ayrıca şunları ifade etti:

“ – Ulusal ve Uluslararası çalışma alanlarımızın yanında Manisa’mız da her zaman önceliklerimizden bir tanesi. Manisa’daki gelişmeleri ve ihtiyaç alanlarını her gün hassasiyetle takip ediyoruz. Manisa’yı ekonomisi, sanayisi, tarımı, turizmi, sanatı, sporu, eğitimi ve tarihiyle Dünya’da Marka Kent yapmak için yola çıktık. Geçmişten gelen değerlerimizle Manisa’yı gelecek yıllara hep birlikte taşıyacağız. Borsamız da bu yönde çalışan, ortak değerlerimiz etrafında istişare ettiğimiz başlıca kurumlarımızdan bir tanesi. Markalaşma ve Marka Değerlerimizin korunarak geliştirilmesi kapsamında Borsamızın başlattığı Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü Coğrafi İşaret Tescili çalışmasını da çok önemsiyorum. Başkanımız Sayın Sadık Özkasap, son bir yıldır bu konuda yaptıkları çalışmaları anlattılar, Manisa’nın isim hakkı ve haklılığı hususunda hazırlamış oldukları güncel raporu da ilettiler. Bundan sonra birlikte son aşamaya kadar takip edeceğiz.

Borsamızdan iş dünyası, çalışma hayatı ve ekonomimize ilişkin her zaman geri bildirim ve fikirler alıyoruz. Yönetim Heyetinin bu nazik ziyaretlerinde aktaracakları tespitleri de not almış ve takip ediyor olacağız. Çünkü iktidar olduğumuz ilk günden bu güne, aynı heyecanla hizmet vermeyi ilke edindik. Önümüzdeki süreçte bu hizmet anlayışımız daha da dinamik bir boyut kazanacak. Zira yeni hükümet sistemiyle Türkiye hızlı karar alan, hızlı icraat ve reform yapan, etkin bir yönetim modeline kavuşmuş olacak. Yeni süreçte 2023 ve ötesine uzanan hedeflerimiz ivme kazanacak. Büyümeyi hızlandıran, milletin ihtiyaçlarını karşılayan, gelişmelere ayak uyduran, kurumların hızlı çalışmalarını sağlayan bir işleyiş hakim olacak.”