• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2017 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ
2017 KURBAN PAZARI İŞLEYİŞ TAKVİMİ15 Haziran 2017 Perşembe

MANİSA TİCARET BORSASI CANLI HAYVAN PAZARI TESİSLERİ

2017 YILI KURBAN PAZARI PADOK KROKİSİ

 

MADDE 1 – *T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün Veteriner Bilgi Sistemi üzerinden, Manisa Canlı Hayvan Pazarı’na sevki yapılmayan hayvanların tesise girişine izin verilmez. *Nakilleri ile ilgili Sevk Evrakları ve Sağlık Raporları olmayan hayvanların tesise girişine izin verilmez. *Geçerlilik süresi dolmuş Sevk Evrakları ve Sağlık Raporları ile hayvanların tesise girişine izin verilmez. *Nakil evraklarında belirtilmeyen hayvanların tesise girişine izin verilmez. *Kulak küpesi olmayan hayvanların tesise girişine izin verilmez.

 

Tesisin Tahsis Hizmeti Gelirleri Kamu Kaynağı Niteliğinde Olduğundan Aşağıdaki Kurallar Önemle Duyurulur

 

MADDE 2 – *Girişte, Sözleşme kimin adına düzenlenmiş ise padoklara giriş yapacak hayvanların resmi evraklarının da aynı kişi adına düzenlenmiş olmasına bakılır. Sözleşmelerde ismi geçmeyen kişilere ait hayvanlar padoklara giriş yapamaz veya günübirlik (Tek Tek Pazarı) alanına alınır. *Kullanıcı tesislerdeki tüm faaliyetlerini sadece kendi hayvanları için yürütür. Bu sözleşme kullanılarak gizli ya da açıkça başka şahısların hayvanlarının padoklara giriş yapması sağlanamaz ve diğer sözleşme sahipleri aleyhine haksız rekabete sebep olunamaz. Kendi hayvanlarının satışını tamamlayan Sözleşme sahibi padokunu boşaltır. Tesis yetkililerinden habersiz şahıslar, birbirlerine ya da başkalarına kiralama yapamaz. *Bu sözleşmeden doğan kullanım hakkı sadece sözleşmede adı geçen kullanıcıya aittir. Bu hak her ne sebeple olursa olsun başkalarına devredilemez.

MADDE 3 – Padok Kullanıcıları ve Kurban Pazarı Süresinde Tesiste bulunabilecek Yakınları veya Çalışanları, Tesis içerisinde kurbanlık canlı hayvan satışı dışında yiyecek, içecek, her türlü malzeme satışı ve tedariki gibi hiçbir faaliyette bulunamaz, padokları kullanmanın esas amacı dışında bu gibi faaliyet izlenimlerinin oluşması halinde, faaliyeti yapanın tezgah ve teçhizatının Zabıta veya Kolluk Kuvvetlerince kaldırtılacağını peşinen kabul eder. Bu gibi faaliyetler sadece; Resmi Vergi Dairesi Mükellefiyetliği ve Tesis Yönetimi ile anlaşması bulunan Sosyal Tesis İşletmecisi tarafından yerine getirilir. Padok alanında bulunan elektrik prizleri sadece cep telefonu şarjı için kullanılabilir. Bunun dışında soğutucu-ısıtıcı-yemek pişirici-aydınlatıcı vb. cihazlar için kullanılamaz, bu amaçlarla düzenek kurulamaz.

MADDE 4 - Sözleşmeye bağlı olarak kullanılan padok haricinde bitişik de olsa diğer boş padoklar (yemleme, bekletme vb. geçici sebepler dahil) hiçbir sebeple sözleşmesiz kullanılamaz.

MADDE 5 - Kullanan padokta bulunduracağı hayvanların güvenliğinden tamamen kendisi sorumludur. Tesis Yönetiminin, hayvanların bakımı, güvenliği ve sağlık koşulları ile ilgili hiçbir sorumluluğu yoktur.

MADDE 6 - Kullanan, padokların temizliğinden kendisi sorumlu olup, padokların arasındaki yürüyüş yollarında hiçbir suretle yem, pislik vb. bir şey bulundurmayacak, izin almaksızın genel görünümünü bozacak şekilde tente vb. düzenek yapmayacaktır.

MADDE 7 - Kullanan, padoklara, tesis araç ve gereçlerine herhangi bir sebeple zarar vermesi halinde, piyasa fiyatları üzerinden zararı nakden ve en geç sözleşmenin biteceği kurban bayramı günlerinde peşinen ödemeyi kabul eder.

MADDE 8 - Kullanan, malını komşu esnafın satış yapmasını etkileyecek şekilde sergilemeyecek, komşu esnaf ve ziyaretçilerin huzurunu bozacak davranışlarda bulunmayacaktır. Tesis alanı ve çevresinde alkol vb. madde kullanımı yasaktır.

MADDE 9 - Valilik onayı ile kurulan “Kurban Hizmetleri Komisyonu” kararı olmaksızın ve 2872 sayılı Çevre Kanunu ile buna bağlı Yönetmeliklerin ilgili maddeleri gereği Pazar alanı içerisinde ve çevresinde hayvan kesimi kesinlikle yasaktır.

MADDE 10 - Tesis personelinin göstereceği yer ve zamanlar dışında Pazar alanında araç park edilmesi yasaktır. İlk sözlü uyarı sonrasında bu maddeye uymayan şahısların araçları çekiciyle tesislerden çekilecektir.

MADDE 11 - Yapılan Sözleşme pazara her canlı hayvan getirilişinde ve istenildiğinde görevli personele gösterilmek zorundadır.

MADDE 12 - Kurban Pazarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Talimatları Gereği 17.08.2017 tarihinde başlayacaktır. Bu tarihten önce hayvan girişi kesinlikle kabul edilmeyecektir.

MADDE 13 – Kurban Pazarı Süresince, padok tahsisi yapamayan Manisa Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerine bağlı üreticilerin kurbanlık canlı hayvanların (Tek Tek Pazarı) olarak bilinen günübirlik satış alanına alındığı günler oluşabilir. Küçük ve Orta Ölçekli Üreticilerin de tesisten yararlanmasını amaçlayan bu uygulamaya, Sözleşme yapan Padok Kullanıcıları, Kurban Pazarı süresince satışlarının etkilendiği vb. gerekçelerle itiraz etmeyeceklerini, Tesisin genel işleyiş ve düzenini bozacak, Tesis Personeline görevini olumsuz etkileyecek hiçbir girişim, gruplaşma ve tartışmada bulunmayacaklarını, aksi halde Tesis Yönetiminin durumu hukuki sürece taşıma hakkının oluşacağını işbu sözleşme ile peşinen kabul ederler.

MADDE 14-  Sorumlu Veteriner Hekimlerin kurbanlık olmaya uygun olmayan veya bulaşıcı olsun ya da olmasın hastalığı bulunan hayvanları tespit etmesi halinde bu hayvanlar Pazar yerinden kesinlikle çıkarılır. Hayvan sahipleri bu kuralı işbu sözleşme ile peşinen kabul eder. Kurala muhalefet edilmesi halinde gerekli yasal işlemler yapılır.

MADDE 15 - Bu sözleşme 2017 Yılı Kurban Pazarı için geçerlidir. Tesisin İşleyişi ile ilgili ve ayrıca ilgili Kanun ve Yönetmeliklerde yer alan, kurallara uymayanlar hakkında; Tesis Yönetiminin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İl Müdürlüğü ve ilgili Kanunların Uygulama Talimatları Doğrultusunda Cezai İşlem yapma ve yaptırma hakkı vardır.

 

 

MANİSA TİCARET BORSASI CANLI HAYVAN PAZARI TESİSLERİ

İ Ş L E Y İ Ş    T A K V İ M İ

Manisa Canlı Hayvan Borsası Tesislerinin, Vatandaşlarımızın 2017 Yılı Kurban Bayramı “Kurban Pazarı” ihtiyacını karşılamaya yönelik faaliyetleri aşağıda belirtilen esaslar ve işlem takvimi doğrultusunda yapılacaktır.

 

        1) Üretici ve Satıcılara “Padok Tahsisi İşlemleri”          

*BÜYÜKBAŞ PADOKLAR için

04.07.2017 Salı sabah saat 09:00’da 

 

*KÜÇÜKBAŞ PADOKLAR için

05.07.2017 Çarşamba sabah saat 09:00'da

      

Borsa Hizmet Binasında başlayacaktır.

 

Bu tarihlerden sonra 06.07.2017 Perşembe gününden itibaren ise;

*Manisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında hafta içi 09:00/16:00

*Canlı Hayvan Borsası Tesislerinde ise sadece Perşembe günleri saat 08:00/12:00,

saatleri arasında devam edecektir.

 

2) Kurbanlık canlı hayvanlar resmi evraklarında kimin üzerine kayıtlı ise padok tahsisleri o isim üzerinden yapılacaktır.

3) Peşinen işlem yapmak üzere fiilen başvuruda bulunanların mağdur edilmemesi için;

*Tahsis işlemlerinde, Padok Ayırma (Rezervasyon) Yapılmayacak,

*Her hangi bir padok numarası için “Fiilen Başvurarak Peşin Ödeme” İşlemini yapan ilk kişi ile sözleşme yapılacaktır.

*Bu hususun düzenlenmesi için ise;

İşlemlerin başlayacağı ve talebin yoğun olacağı 04 / 05 Temmuz tarihlerindeManisa Ticaret Borsası Hizmet Binasında" Girişte “Başvuru Sıra Numarası Alma Yöntemi" uygulanacaktır.

 

*Fiilen ulaşamayan ancak Havale ile ödeme işlemi gerçekleşen başvurular da, 

04 / 05 Temmuz tarihlerinde öğleden sonra Başvuru Sırasına alınacaktır.

 

*Daha fazla kullanıcının tesisten faydalanabilmesi için 1 kişiye en fazla 3 padok tahsis edilecektir.

 

4) Padok tahsis edilen kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların Tesise girişleri, evrak kontrolleri yapılmak kaydıyla 17.08.2017 tarihinden itibaren yapılabilecektir.

 

5) Padok tahsisi işlemi yapmayan Üretici ve Satıcılar sadece 31.08.2017 Perşembe ve 01.09.2017 Cuma günlerinde satış için Tesise kurbanlık hayvan girişi yapabilecektir. Getirdikleri kurbanlık hayvanlar için günlük giriş işlemi ve ücretlendirmesi uygulanacak, saat 19:00 itibariyle de tesisten ayrılmaları istenecektir. Tesis kapasitesinin aşılmaması ve Kurban Pazarı faaliyetlerinin sağlıklı işleyişinin temini için sadece Yunusemre ve Şehzadeler İlçelerine bağlı Üreticilerin Kurbanlık Canlı Hayvanları günübirlik satış alanına alınacaktır.

 

Pazarın işleyişi, padokların tahsis planı, kullandırma ve barındırma hizmet ücretleri konularında; Manisa Ticaret Borsası’nın değişiklik yapma hakkı saklıdır. Tahsis İşlemi yaptıran Gerçek ve Tüzel Kişiler olası değişiklikleri Tahsis Sözleşmesi ile peşinen kabul etmiş sayılır.

MANİSA TİCARET BORSASI

Ege Mahallesi Borsa Caddesi No.20 MANİSA

0.236.231 00 78 / 0.533.923 15 04 / 0.533.923 15 05