• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
2017 YILI KURBAN PAZARI 17.08.2017 PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR
2017 YILI KURBAN PAZARI 17.08.2017 PERŞEMBE GÜNÜ AÇILIYOR09 Ağustos 2017 Çarşamba

Manisa’nın kırmızı et ihtiyacının karşılanmasında, canlı hayvan alım satımlarının düzenli, sağlıklı ve kontrollü koşullara sahip, modern bir tesiste yapılması amacıyla; Manisa Ticaret Borsası tarafından Manisa’ya kazandırılan Manisa Canlı Hayvan Borsası Tesisleri’nde, Manisalıların “Kurbanlık Canlı Hayvan Pazarı” ihtiyacının karşılanması için yürütülen hazırlık faaliyetleri ve işleyiş takvimi açıklandı.

Manisa Ticaret Borsası’ndan yapılan resmi açıklamaya göre;

Padok tahsis edilen kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların Tesise girişlerinin kabul edilmeye başlanacağı 17.08.2017 Perşembe gününden itibaren “2017 Yılı Kurban Pazarı” açılmış olacak. Tahsis işlemi yapılan Üreticilerin sevkiyat yapacağı mesafe (İl/İlçe) ve lojistik koşullarına göre bu tarihi takip eden günlerde Pazar yoğunluğu artacak.

50.000 m2 alan üzerinde aydınlatma, su ve resmi kalibrasyonu yapılmış kantar altyapısına sahip, üstü kapalı betonarme sistemde kurulu Tesiste; 135 küçükbaş ve 52 adet büyükbaş padoku bulunuyor.

Temmuz ayı sonunda başlatılan ve halen devam eden padok tahsis işlemlerinde, Türkiye’nin her yöresinden Tesise ilgi gösteren Üreticilerin yoğun padok talepleriyle, 135 küçükbaş padokunun tamamına yakını, 52 büyükbaş padokunun ise %50’si Kurbanlık satışları için tahsis edilmiş durumda. 

Önümüzdeki 2 hafta içerisinde tamamlanacağı öngörülen, tahsis ve sevkiyat işlemleri neticesinde ise Sorumlu Yönetici Veteriner Hekim kontrolünde, her sene olduğu gibi 2017 yılında da çok seçenekli ve yeterli sayıda canlı hayvan arzına sahip bir Kurban Pazarı hizmeti Manisalılara sağlanmış olacak. 

Tüm alt ve üstyapı unsurlarıyla Kurban Pazarı öncesinde genel bakımdan geçirilen, gece aydınlatması, mescidi ve kafeteryası bulunan Tesisten, yaklaşmakta olduğumuz Kurban Bayramı öncesinde Vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte akşam saatleri de dahil haftanın her günü diledikleri şekilde Kurbanlık alımlarını yapmaları için; Tesisin çevre düzenin, dezenfeksiyonunun ve temizliğinin yapılması, can ve mal güvenliğinin temini, hayvan sağlığı ve nakillerinin kontrolü gibi Vatandaşlarımızın huzur ve güveninin sağlanmasına ilişkin hususlarda, Manisa Valiliği’nin himayesindeki “İl Kurban Hizmetleri Komisyonu”na Üye Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi, Manisa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde her yıl olduğu gibi bu yıl da gerekli önlemler alınıyor.