• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA TİCARET BORSASI'NDAN VATANDAŞLARA ÜZÜM VE ÜZÜM ŞIRASI İKRAMI
MANİSA TİCARET BORSASI'NDAN VATANDAŞLARA ÜZÜM VE ÜZÜM ŞIRASI İKRAMI17 Ağustos 2017 Perşembe

 

Manisa Ticaret Borsasında gerçekleştirilen Sezon Açılışı ve İlk Üzüm Töreni etkinlikleri kapsamında, İç piyasada üzüm tüketimini artırmayı ve Manisa’nın Sultani Çekirdeksiz Üzümüne dair birikmiş geleneklerini yaşatarak, tanıtmayı amaçlayan Manisa Ticaret Borsası’nın organizasyonunda, Şehzadeler Belediyesi, Şehzadeler Ziraat Odası ve Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde; Vatandaşlara Sofralık Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü, Manisa Sultani Çekirdeksiz Kuru Üzümü ve Manisa Üzümlerinden üretilen Üzüm Şırası dağıtımı yapıldı. Böylelikle Manisa’nın önemli bir geleneği daha Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap’ın girişimleri ve Kurumlar arası işbirliğiyle yeniden hayata geçirilmiş oldu.

Gerçekleştirilen Dağıtım Etkinliğinde; Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cahit Yayman, Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Hekimci, Meclis Başkan Vekili Taner Özalp, Manisa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ve Şehzadeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Enes Karataş oluşan şenlik ortamında Manisalılar ile biraraya geldiler.

Şehzadeler Ziraat Odası ve Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından hasat edilen Sofralık Yaş Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümleri ile yine Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından imal edilen litrelerce Üzüm Şırası ve Manisa Ticaret Borsası tarafından temin edilen Manisa Sultani Çekirdeksiz Kuru Üzümleri, yine Manisa Ticaret Borsası tarafından tasarlanan binlerce tanıtım kutularında; Şehzadeler Belediyesi Mehteran Takımının verdiği konserin ardından Manisa 15 Temmuz Demokrasi Meydanında (Eski Adıyla Manolya Meydanı) Vatandaşlara eş zamanlı olarak dağıtıldı.

Borsada düzenledikleri törenle yeni sezona merhaba dediklerini ifade eden Başkan Özkasap, etkinliğe ilişkin yapmış olduğu açıklamada; “Yeni sezonumuz Üreticilerimize, İlimize, Ülkemize hayırlar getirsin. Sultani Çekirdeksiz Üzüm Manisa için önemli bir marka değeridir.  Her yıl, hem sofralık hem de kuru üzümü Rusya’ya, İngiltere’ye, AB ülkelerine ihraç ediyoruz. Ülkemize milyonlarca dolar dövizin girmesine katkı sağlıyor. Manisa’mız ve Ülkemiz için bu kadar önemli olan bir ürünü ihraç ediyoruz ama ne yazık ki iç piyasada tüketim istediğimiz düzeyde değil. Biz sağlık açısından çok önemli olan üzümümüzün vatandaşlarımız tarafından da tüketilmesini istiyoruz. Vatandaşlarımıza Yaş ve Kuru Üzüm ile Üzüm Şırası ikram ediyoruz. Yıllar öncesinde yapılan Üzüm ve Üzüm şırası dağıtımı geleneğini Şahsım ve Manisa Ticaret Borsası olarak yeniden hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Emeği geçen Kurum Başkanlıklarımıza, Ekiplerine ve yoğun ilgi gösteren Vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Manisa’da çekirdeksiz kuru üzümde sezonun başladığını ve üreticileri tatlı bir heyecanın sardığını kaydeden Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ise, yeni sezonun hayırlı olmasını dileyerek, vatandaşları bol bol üzüm tüketmesini istedi.