• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM REKOLTESİ MANİSA'DA AÇIKLANDI
ÇEKİRDEKSİZ KURU ÜZÜM REKOLTESİ MANİSA'DA AÇIKLANDI12 Eylül 2017 Salı

 

“2017-2018 Üretim Sezonunda Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekoltesi Tahmini, bir ilk olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mızın koordinasyonunda 5 Kategoride Türkiye Geneli Üzüm Rekoltesi Tahmini Çalışmaları kapsamında yapıldı. 

Çekirdeksiz Kuru Üzüm Rekoltesinin açıklanması için oluşturulan program ve bir dizi inceleme için Manisa'ya gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 2017-2018 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu Rekoltesini 310 Bin Ton olarak bizzat kendisi açıkladı.

Bakan Fakıbaba, Manisa programı kapsamında tarımla ilgili kurum ve kuruluşları da ziyaret etti.

Üzüm ile ilgili toplantı öncesi programında evvela sabah namazını tarihi Hatuniye Camisi'nde kıldı. Şehzadeler Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları devam eden tarihi Kurşunlu Han'da incelemelerde bulunan Fakıbaba, daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

 

Fakıbaba, ardından Manisa Canlı Hayvan Borsası, Beydere Tohum ve Sertifikasyon Test Müdürlüğü, Bağcılık Araştırma Enstitüsü ve Damızlık Hayvan Tesislerini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Gün boyu süren bağ sahası, üzüm işleme tesisi, canlı hayvan çiftliği, çeşitli tarımsal proje ve uygulama incelemeleri sonrasında ise Bakan Fakıbaba, Ülkemizin ne kadar büyük bir tarıma dayalı ekonomi potansiyeline sahip olduğunu Manisa programı ile bir defa daha gördüklerini ifade etti.