• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) AÇILDI
MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ  TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ (TEKNOKENT) AÇILDI12 Ekim 2017 Perşembe

MANİSA Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknokent), Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımıyla açıldı.

Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ın da yer aldığı açılış töreninde konuşan Teknokent  Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş;  “65 firmanın bölgede faaliyete geçme hakkını elde ettiği bilgisini vererek, Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaran ve yeni teknolojiler barındıran çalışmaları desteklemeyi hedeflediklerini söyledi.”

Üniversiteyle şehrin ve sanayinin burada buluşacağını belirten Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi ise, “Üniversite olarak tüm öğretim üyeleri ile birlikte sanayinin ayağına gitmek, anlatmak durumundayız. Biz beklemeyeceğiz, gideceğiz” dedi.

Teknokent’in açılışında konuşan Bakan Özlü ise; “Ülkenin artık katma değeri yüksek, kaliteli ve teknolojik ürüne dayanan bir üretim modeline doğru ilerlediğini söyledi. Özlü, "Teknokentler ülkemizin araştırma geliştirme ve teknoloji potansiyeline katkı sunuyor. Ar-Ge, inovasyon ve yüksek teknoloji çağımızın anahtarı konumunda. Türkiye ileri teknolojiyle büyüyebilir. Bu nedenle teknolojiyle bilime daha çok sarılacağız. Özellikle KOBİ'lerin Ar-Ge ve inovasyon konularındaki açığını kapatmak istiyoruz. Teknoloji geliştirme bölgeleri bu açığı kapatacaktır. Bilimde dönüşüm, teknolojide atılım, ileri sanayi ürünlerini üretim üssü olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Açılışın ardından Bakan Özlü ve beraberindekiler Teknokent’i gezerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Manisa ve Ülke Ekonomisini önemli derecede ilgilendiren nitelikteki konuları görüşen Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, ayrıca Manisa Ticaret Borsası’nın gerçekleştirdiği faaliyetler ve ileriye dönük planları hakkında Bakan Özlü’ye bilgi verdi.