• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
TARSİM Uygulamaları Hakkında Manisa Ticaret Borsası?nda İstişare Buluşması
TARSİM Uygulamaları Hakkında Manisa Ticaret Borsası?nda İstişare Buluşması17 Haziran 2013 Pazartesi
Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap’ı ziyaret etti. Borsa Hizmet Binası’nda gerçekleşen buluşmada, son dönemde tarımsal üretimde yaşanan doğa ve yağış koşullarına bağlı zararlar ve TARSİM uygulamalarıyla üreticilerin buna karşı desteklenmesi konularındaki gelişmeler üzerinde karşılıklı istişarede bulunuldu.
Görüşmede; tarım sigortalarının bilinçli üretim, üreticinin korunması yoluyla da tarıma dayalı sektörlerin ve temel gıda gereksinimlerimizin arzının güvence altına alınması temelinde kritik öneme sahip olduğunu belirten Manisa Ticaret Borsası Sadık Özkasap, ayrıca şunları ifade etti:
“-Manisa Ticaret Borsası Yönetimi ve Üyeleri olarak hem kendi üretim süreçlerimizde, hem de tedarikçimiz olan üreticilerimizle olan işbirliklerimizde tarım sigortalarını sürekli ön planda tutuyor ve TARSİM uygulamalarına katılımın artmasına çalışıyoruz. Ancak aynı zamanda tarımda modernleşmenin ve gelişmiş tarım ekonomilerinin göstergelerinden biri olan tarım sigortaları konusunda, çevremizdeki uygulamalarda henüz tam olarak anlaşılamamış hususların olduğunu da görüyoruz. Bu nedenle TARSİM uygulamalarının yaygınlaşması, zarar tespitlerinin etkinliği ve üreticinin sisteme uyumunda gerekli güvenin pekiştirilmesi ile ilgili bazı konularda Sayın Müdürümüze önerilerimizi de aktarmış bulunuyoruz.”
Manisa Bölge Müdürü Fahri Yıldırım ise görüşmede şunları belirtti:
“-Manisa Ticaret Borsası gibi yoğun ilgili ve çalışmalarını takip ettiğimiz kurumlarımızın görüşlerine büyük önem veriyoruz. Manisa Bölge Müdürlüğü Ekibimiz, Tarım Sigortaları Kanunu ile amaçlanan Tarım Sigortalarının tanıtılması ve yaygınlaştırılmasının sağlanması ile üreticilerin doğal afetlerden ve diğer oluşabilecek risklerden korunması amacına yönelik gerekli uygulamaları hızlı bir şekilde yürütmek, tarımı yapılan her ürüne, mümkün olan en geniş kapsamlı sigorta güvencesini sağlayabilmek ve çiftçimizin güvenini sürekli arttırmak için yoğun şekilde çalışmaktadır. Özellikle son dönemde yaşanan dolu ve şiddetli yağış zararları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor ve aldığımız önerilerle birlikte bu hafta sonuna kadar da tespitlerimizi tamamlamayı planlıyoruz.”