• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
MANİSA'nın TARIMA DAYALI MARKALARI AGROEXPO FUARI'NDA
MANİSA'nın TARIMA DAYALI MARKALARI AGROEXPO FUARI'NDA02 Şubat 2018 Cuma
 
MANİSA’nın TARIMA DAYALI MARKALARI
60 ÜLKEDEN ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR!
 
Manisa Ticaret Borsası ve Akhisar Ticaret Borsası’nın işbirliği yaparak Üyelerini temsilen katıldığı AGROEXPO 2018- 13. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katılımıyla açıldı. Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dördüncü büyük tarım fuarı olma özelliğini taşıyan organizasyonda, Manisa Ticaret Borsası’na Üye İşletmelerin Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı tarıma dayalı marka ürünler de 01-04 Şubat tarihleri arasında Fuarİzmir D Salonunda yerli ve yabancı ziyaretçilerle buluşturulacak.
 
9’u Tarım Bakanlığı düzeyinde (Sudan, Katar, İrlanda, Kosova, Romanya, Sırbistan, Ürdün, Rusya ve Azerbaycan) 60 ülkeden katılım ve 850 stant ile açılışı gerçekleştirilen, ana teması Tarım 0.4 olarak belirlenen fuarı; yerli ve yabancı alım ve iş heyetleri dahil 300 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
Bakan Fakıbaba, Manisa’ya Uğramadan Geçmedi!
 
D Salonundaki Açılış töreninin ardından Bakanlığın etkinlik programı kapsamında; Konuk ülkeler Ürdün, Sudan ve Katar'ın stantlarını ziyaret eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, ziyaretçilerin Manisa standına gösterdikleri ilgiye de ortak olmadan geçmedi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ında Manisa Standında konuk edildiği esnada gerçekleşen ziyarette, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Başkan Yardımcısı Cahit Yayman, Meclis Başkan Yardımcıları Ali Yılmaz, Taner Özalp ve Meclis Üyesi Hüseyin Şenay’ın ev sahipliğinde; Bakan Fakıbaba ve beraberindeki Heyete Manisalı İşletmelerin ürettiği et ve süt ürünleri ile zeytin çeşitleri, Manisa Sultani Üzümü ve Üzüm Suyu ikram edildi. İkram edilen tüm ürünlerin kalite ve lezzet bakımından üst düzeyde olduğunu belirten Bakan Fakıbaba, üretici İşletmeleri tebrik ederek marka üretmekte başarılı olan Manisa’nın tüm ürünlerinde markalaşmasını daha ileri boyutlara taşımayı ve ihracat odaklılığını arttırmayı sürdürmesinin Ülke tarımı ve ekonomisi adına çok önemli olduğunu söyledi. Eylül ayındaki Manisa programında Üzüm Suyu’nu Milli İçecek olarak tanımlayan Bakan Fakıbaba; Manisa standında ziyaretçilere sunuluyor olmasından da ayrıca memnun olduğunu belirtti.
 
 
Özel Programda Manisa Tarımı Görüşüldü!
 
Resmi açılışı ve stant ziyaretlerini takiben, Fuarın ve Bakanlığın açılış günü programına dahil edilen, Manisa Ticaret Borsası ile Akhisar Ticaret Borsası işbirliğinde organize edilen özel toplantıda ise; Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bakanlık Müsteşarlarından oluşan beraberindeki Heyete, Manisa Sultani Çekirdeksiz Üzümü, Zeytin, Zeytinyağı, Yumurta, Kırmızı ve Beyaz Et, Süt Ürünleri ve Konservecilik gibi Manisa’nın tarıma dayalı temel sektörlerinde faaliyet gösteren Manisalı İşletmelerin marka ürünleri ve çalışmaları hakkında bilgi verildi.
 
Toplantıda Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap tarafından ayrıca; Manisa tarımının ve tarıma dayalı ekonomisinin mevcut durumu, tarıma dayalı sektörlerde karşılaşılan zorluklar, gerekli yapısal reformlar, verilen desteklerin yeterliliği, desteklemelerde artış ya da genişleme gereken üretim konuları, ihracatçı işletmelerin ayrıca karşılaştığı zorluklar, tarımda yaşanan finansman ihtiyaçları ve toprağın korunması gibi hususlar da Bakan Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve Bakanlık Müsteşarlarına doğrudan aktarılmış oldu.
 
Bakan Fakıbaba ise yaptığı değerlendirmede; Tarım konusunda önemli gelişmeler olduğunu ancak henüz yeterli olmadığını ifade etti. Bakanlığın yeni projelerinin yakında açıklanacağını belirten Bakan Fakıbaba, Sektöre yönelik yasal düzenlemeler, projeler ve verilen yeni desteklerle tarımda istikrarlı bir büyüme için mücadele ettiklerini, bu nedenle de bu gibi buluşmalarda kendilerine aktarılan her tespit ve görüşün çok değerli olduğunu söyledi. Gıda, tarım ve hayvancılığın Türkiye'nin ve Dünyanın geleceği olduğunu vurgulayan Bakan Fakıbaba, Türkiye’nin sorunlarını çözerek Dünyayı bekleyen gelecekte başarılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
 
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise fuar ile ilgili yapmış olduğu açıklamada şunları belirtti: 
 
“Manisa Ticaret Borsası olarak, Manisa’nın Tarım Sektöründe gelecekte de çeşitliliği yüksek bir üretim merkezi olma özelliğini devam ettirmesi ve tarıma dayalı ekonomisini sürekli geliştirmesi, yerel üretim dinamiklerimizin ve ihracatımızın sürekli değişen dünya şartlarına göre etkinliğini güncel tutması gibi esaslarla; Fuar Organizasyonlarını, meslekî deneyim alış verişi ve bunlara dair yerel dayanışmanın güçlendirilmesi için önemli platformlardan birisi olarak görüyoruz. Bu fuarda Sayın Bakanımız ile bir arada olmamız ise; İşletmelerimize ticaretin yanında, yapısal konularda da destek sağlamak ve işlerini kolaylaştırmak imkanını bulmamız bakımından bir farklılık oldu.
 
Bu temel yaklaşımla; Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise dördüncü büyük tarım fuarında tüm Manisa adına yerimizi alırken, Üretmeyi Milli Görev bilen Üye İşletmelerimizin Manisa ve Ülke Ekonomisi’ne kazandırdığı sembol ve marka ürünlerin iç ve dış piyasalarda daha geniş bir çevrede tanınmasına, ticari değerlerinin desteklenmesine ve pazarlama sahasının genişlemesine katkı sağlanmayı amaçlanmış bulunuyoruz.”