• Türkçe
  • English
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
ARA
Şehzadeler İlçesi Çiftçilerine 20 bin Adet Zeytin Fidanı Dağıtıldı
Şehzadeler İlçesi Çiftçilerine 20 bin Adet Zeytin Fidanı Dağıtıldı22 Şubat 2018 Perşembe
 
 
Şehzadeler Kaymakamlığı, Şehzadeler Belediyesi ve Manisa Ticaret Borsasının işbirliğinde 20 bin adet zeytin fidanı düzenlenen bir törenle üreticilere dağıtıldı. Kalemli Mahallesinde düzenlen fidan dağıtım törenine Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Daire Müdürleri ve Vatandaşlar katıldı.
 
Yapılan dağıtımın ardından 20 bin fidanın daha toprakla buluşacağını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik; “Bugün yine hayırlı bir iş vesilesi ile Kalemli Mahallemizde civar mahallelerimizin Muhtarları ile bir aradayız. Bugün dağıtımını yaptığımız 20 bin adet zeytin fidanı toprakla buluşacak. Bu şekilde boş alanlar değerlendirilecek, ülkemizin ekonomisine katkı sağlanacaktır.
 
Kalemli Mahallesinde 20 bin adet zeytin fidanının üreticilere dağıtıldığını belirten Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu: “Böylesine önemli bir projede bugün sizlerle bir arada olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bu projemizde bize destek olan Manisa Ticaret Borsasına ve Şehzadeler Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Üreticiye destek olmak ve Üreticinin gelir artışına katkı sağlamak amacıyla fidan dağıtım projesine ortak olduklarını belirterek, projenin uzun vadede Ülke ekonomisine hacim kazandıracağını ifade eden Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ise zeytinin sektörel önemine ilişkin olarak ayrıca şunları söyledi:
 
-"Sürekli büyüyen Dünya nüfusu, sağlıklı beslenme yönünde her geçen gün artan bilinçlenme ve değişim gösteren tüketim alışkanlıkları ile Zeytinciliğin Ulusal ve Uluslararası düzeyde büyüme potansiyelini sürdüreceği öngörülmekte. Son yıllarda Türkiye’de de Zeytin üretiminde uygulanan desteklemeler, sofralık zeytin ve zeytinyağına verilen ihracat desteği, zeytin ağaç sayısını,  üretim yapılan alanı ve üretilen zeytin - zeytinyağı miktarını artırmıştır.
 
Manisa ise;  Üretim çabaları ile Sektörün potansiyelini harekete geçiren, zeytinin  Milli Gelir ve  ihracat hacmi üretimindeki  etkisini daha  da ileriye  taşımak  için çalışmalarını halen sürdüren öncü il konumuna gelmiştir.
 
Bugün bir arada olduğumuz, fidan dağıtımı programı da bu özelliğimizi yansıtan örneklerdendir. Manisa’nın Kamu ve Meslek Kuruluşları arasındaki ortak akıl ve işbirliği ile Ülkemiz Zeytinciliğinin yapısal gücünün geliştirilmesine, ürünün tanıtımına, markalaşmanın teşvik edilmesine, Zeytin  ve zeytinyağı üretimi ve tüketiminin geliştirilmesine, Üretici-Sanayici ve dış pazar  entegrasyonunun sağlanmasına, Manisa Ticaret Borsası olarak da desteklerimiz devam edecektir."